Constructorul nipon Mitsubishi a anuntat introducerea pe piata a noului pick-up L200 SUT (Sports Utility Truck), model al carui design a fost inspirat de cel al masinii cu care Mitsubishi a participat la editia din acest an a Raliului Paris-Dakar. Acesta va fi produs in Thailanda, fabrica de pe portile careia au iesit, din 1988 incoace, 700.000 de unitati L200.

In Europa, comercializarea sa va incepe abia la jumatatea anului viitor, iar japonezii spera sa obtina aceleasi performante realizate cu vechile generatii. Atunci cand au realizat desenul masinii, designerii de la Mitsubishi au restilizat atat exteriorul, cat si interiorul. Astfel, L200 SUT are, in acest moment, cea mai spatioasa cabina din segmentul sau, conform producatorului.

Noul pick-up va fi disponibil in trei versiuni de caroserie: Cabina Simpla, Club si Dubla, cu patru usi. Printre noutatile aduse de acest model se numara sistemul de tractiune integrala permanenta Super Select 4WD, rotile de 17 inch, precum si raza de bracare foarte stransa. Propulsia masinii este asigurata de un motor diesel nou si puternic, cu injectie common-rail.

De asemenea, schimbarea integrala a sasiului, precum si noile suspensii independente fata si noua punte spate ii vor asigura masinii performante sporite atat pe drumuri asfaltate, cat si pe cele off-road.