Lexus, marca de lux a grupului Toyota, va avea la Frankfurt un stand extrem de bogat. Modelele propuse isi fac aparitia in premiera pe piata europeana, urmatoarea tinta a niponilor.

Fara indoiala, cea mai spectaculoasa aparitie este aceea a lui LF-A, al patrulea pe lista conceptelor L, care ofera previziuni asupra directiilor de stil pe care Lexus le va folosi in viitor.

Alegerea acestui model pentru intalnirea cu publicul de la Frankfurt nu a fost intamplatoare, LF-A prefigurand un supercar cu doua locuri pe care, probabil, marca nipona il va lansa catre finele acestui deceniu.

Interesant este faptul ca, pentru evenimentul de la mijlocul lui septembrie, a fost pregatita si o noutate, in ceea ce priveste propulsorul, care va oferi tot peste 500 CP, dar va avea o capacitate cilindrica de sub 5 litri.

In pofida calitatilor si imaginii deosebite ale conceptului amintit, fara indoiala, nu LF-A se va bucura de cea mai mare atentie, ci modelele de serie, care urmeaza sa fie comercializate si in Europa. Este vorba de noua generatie IS, prezentata deja si la Geneva, versiunea 2006 a lui SC430, un coupe-cabrio care va fi disponibil la vanzare inca din noiembrie, si mai ales GS450h.

Acesta este, dupa SUV-ul Premium RX400 h, deja lansat in primavara, cel de-al doilea model al lui Lexus care beneficiaza de propulsie hibrida. Cei peste 300 CP, gratie carora GS450h atinge 100 km/h in sub 6 secunde, sunt oferiti de un propulsor 3.5 V6 pe benzina ce este cuplat cu un motor electric.