Un nou vierme spyware care sustrage informatiile de la jucatorii unui popular joc online, ca si de la utilizatorii serviciului Yahoo Mail, a fost detectat de compania de securitate informatica Sophos.

Compania a anuntat ca viermele PrsKey-A utilizeaza o caracteristica de keystroke logging pentru a obtine numele de utilizator, parolele de acces si alte date de la jucatorii jocului online Priston Tale.

Viermele sta in background, asteptand ca victima sa acceseze jocul Priston Tale ori sistemul de e-mail al Yahoo, dupa care incepe sa inregistreze activitatea de pe tastatura.

"Am vazut o crestere semnificativa a tipurilor de troieni care ataca gamerii online, intrucat aceste jocuri au devenit foarte populare”, spune Graham Cluley, consultant tehnologic principal la Sophos.

In jocurile foarte competitive precum Priston Tale, cu milioane de jucatori din intreaga lume, unii lanseaza atacuri pentru a sustrage activele altor jucatori, cum ar fi banii sau armele virtuale, pentru a-si imbunatati pozitia in clasamentul virtual, spune Cluley.

"Aceste active virtuale sunt apoi vandute in lumea reala, unde numarul jucatorilor fanatici este in crestere”, spune el. Ceea ce este cu adevarat deranjant, in opinia sa, este ca viermele incearca sa sustraga informatii din sistemul de webmail al Yahoo.

Pana in prezent, pagubele create de PrsKey nu au fost insemnate, dar Cluley sfatuieste utilizatorii de computere sa-si updateze programele antivirus si sa-si aplice toate patch-urile de securitate la zi.