In curand, privitul la televizor va deveni un lucru imposibil in conditiile in care nu va fi combinat cu o serie de exercitii fizice viguroase care sa combata sedentarismul. Procesul este monitorizat de un dispozitiv pus la punct de un student inventiv si poarta numele de "Square Eyes". Inventatorul afirma ca dreptul de a te uita la televizor se va castiga greu: 15.

000 de pasi tin televizorul deschis 15 minute. Metoda preferata de multi pentru petrecerea timpului liber este privitul la televizor. Aceasta mica placere nevinovata a devenit inamicul public numarul 1 in multe state occidentale.

O inventie a unui student la sectia de design a universitatii Brunel, din Londra a devenit un aliat de nadejde al celor care recomanda miscarea in locul statului la televizor cu orele: trebuie sa faci miscare pentru a putea privi la micul ecran. Doza de recreere activa pentru a tine deschis televizorul e destul de dura: 1.500 de pasi pentru 15 minute.

Tot acest efort trebuie depus pentru a tine televizorul deschis numai 15 minute. Conform creatorului "Square Eyes", mai multa miscare zilnica inseamna mai mult timp de odihna in fata televizorului. Principiul de functionare al lui "Square Eyes" e simplu: un senzor aflat in talpa pantofului masoara cati pasi face zilnic purtatorul.

Dispozitivul converteste miscarea in "credite" care sunt folosite pentru pornirea televizorului. Creditele sunt transmise catre micul ecran prin unde radio. Gillian Swain, creatorul sistemului, afirma ca timpul petrecut in fata televizorului intr-o singura zi nu trebuie sa depaseasca doua ore pentru a ne mentine sanatosi si in forma.

"Astazi, copiii sunt cei mai expusi asaltului programelor televizate. in urma cu zece ani, copiii se distrau jucandu-se cu prietenii. La ora actuala, televiziunea ii tine inchisi in dormitoare ore in sir, cu ochii in micul ecran. "Square Eyes" ii va ajuta sa faca miscare inca de la o varsta frageda", a declarat pentru CNN Gillian Swain.