Dupa Robinho, de ale carui calitati s-a convins toata lumea, Real Madrid a mai dat o lovitura pe piata transferurilor. In ultimele ore de mercato, Florentino Perez l-a achizitionat pe fundasul lui FC Sevilla, Sergio Ramos, pentru care a platit 27 de milioane de euro.

Considerat, la doar 19 ani, unul dintre cei mai buni aparatori din Europa, Ramos a fost obiectivul Madridului inca din mai, cind i-a marcat lui Casillas un gol magnific in meciul de campionat.

Dupa ce l-a vindut pe Julio Baptista tot la Real, Sevilla a rezistat eroic, dar a fost nevoita sa cedeze, atit in fata presiunilor fotbalistului, cit si in fata pretului extrem de tentant.

Ziaristii spanioli cred insa ca la mijloc a fost vorba si de o strategie a celor de la Sevilla pentru a scoate cit mai multi bani de la Madrid, mai ales ca in ultima vreme transpirase zvonul ca si Barcelona a intrat pe fir.

Pus in fata acestei variante, dar si constient ca are nevoie de un fundas, Perez a bagat mina in buzunar si a investit toti banii scosi din vinzarea lui Owen la Newcastle, Sevilla alegindu-se in plus si cu un jucator la alegere de la echipa a doua a Realului. Aflat in cantonament cu "nationala" iberica, Sergio Ramos va fi prezentat oficial saptamina viitoare.

86 de milioane de euro a cheltuit Real Madrid pe transferuri in aceasta vara, obtinind insa si 40 de milioane din vinzarea lui Owen si Samuel

Achizitiile Realului din aceasta vara

Jucator Club de provenienta Suma

Sergio Ramos FC Sevilla 27

Robinho FC Santos 25

Julio Baptista FC Sevilla 20

Pablo Garcia Osasuna 8

Carlos Diogo River Plate 6