Rectificarea bugetului de stat pe anul 2005, va avea efecte pozitive in negocierile cu Fondul Monetar International, pentru ca ne-am incadrat in deficit, a declarat, pentru Rompres, secretarul de stat in Ministerul Finantelor, Doina Dascalu. Urmatoarea rectificare bugetara, prin care vom iesi din tinta de deficit, ar putea avea efecte negative, a spus Dascalu.

Guvernul ar putea iesi "curat" din aceasta problema doar daca FMI va tine cont de cheltuielile suplimentare provocate de inundatii. "Daca discutiile cu FMI vor fi pertinente, nu cred sa fie probleme", a precizat Doina Dascalu.

FMI urmeaza sa monitorizeze cheltuielile din fondul de interventie. De asemenea, rectificarea va avea efecte pozitive si asupra calendarului de aderare a Romaniei la Uniunea Europeana.

"Am facut alocari semnificative de fonduri pentru ministerele care au nevoie de suplimentari si care fac parte din clauza de salvgardare: Ministerul de Interne, Ministerul Justitiei, Consiliul Concurentei, Ministerul Mediului", a subliniat oficialul MFP.

Urmatoarea rectificare bugetara, cu recalcularea fondurilor pentru calamitati, este programata pentru luna octombrie.