Un tribunal federal din Statele Unite a dispus blocarea tuturor conturilor Autoritatii Palestiniene (ANP) de pe teritoriul american, transmite BBC News, citat de Mediafax.

Decizia a fost adoptata in conditiile in care Autoritatea Palestiniana a refuzat sa achite compensatii rudelor a doi soti evrei impuscati mortal in 1996 de militanti Hamas.

Atat ANP, cat si organizatia Hamas au fost obligate la plata de compensatii catre familia cuplului, potrivit legislatiei americane. Ambasadorul palestinian in SUA a declarat ca aceasta decizie paralizeaza biroul diplomatic pe care il conduce. ANP detine in conturi bancare din Statele Unite peste 1,3 miliarde de dolari.

Cetateanul american Yaron Ungar si sotia sa israeliana se intorceau de la o nunta oficiata in Cisiordania, in momentul in care masina cu care se deplasau a fost tinta mai multor focuri de arma. Trei militanti Hamas au fost arestati in acest caz, fiind gasiti vinovati pentru comiterea asasinatului.

In anul 2000, rudele celor doi soti au intentat o actiune in justitie, la un tribunal din Rhode Island, in incercarea de a stabili responsabilitatea organizatiei Hamas pentru dublul asasinat.