Comisia de privatizare a BCR a hotarat prelungirea termenului de depunere a ofertelor finale angajante pentru preluarea pachetului majoritar la Banca Comerciala Romana pana la data de 17 octombrie 2005.

Aceasta decizie a fost luata in urma solicitarilor venite din partea institutiilor financiare acceptate pe lista restransa a investitorilor care vor putea depune oferte pentru preluarea BCR si care au acceptat asumarea contractului de confidentialitate.

Ofertantii au considerat ca termenul initial, 19 septembrie 2005, este prea scurt pentru realizare propriilor operatiuni de due-diligence, data fiind amploarea operatiunilor BCR si volumului mare de informatie obtinut prin consultarea Camerei de date.

In acest context, Gabriel Zbarcea, presedintele AVAS si al Comisiei de privatizare, a precizat:

„Aceasta prelungire de termen nu afecteaza cu nimic procesul de privatizare a BCR si nici angajamentele Guvernului asumate in relatia cu organismele financiare interntionale.

Am acceptat cererea investitorilor deoarece este clar justificata, reflectand pe de o parte valoarea de piata a BCR, si , pe de cealalta parte, interesul ferm al acestora pentru preluarea controlului bancii.

Prin aceasta perioada suplimentara, bancile interesate vor avea timp sa genereze oferte extrem de solide, bazate pe business-planuri realiste. Acest lucru stimuleaza competitia, in beneficiul evident al BCR si al statului roman.”

BCR este cea mai mare banca comerciala din Romania cu active ce depasesc sapte miliarde de euro.Anul trecut banca a raportat un profit de 161 de milioane de euro detinand o cota de piata de aproximativ 26%.