Senatorul PSD Ion Iliescu a afirmat, intr-o emisiune difuzata miercuri seara, la Antena 3, ca s-a pripit in momentul in care l-a acuzat pe fostul secretar general al PSD, Cozmin Gusa, de sustragerea stenogramelor, admitand ca a fost nedrept fata de acesta.

"Am facut o apreciere cam rautacioasa la adresa lui Gusa, un personaj pe care, de altfel, nu-l prea simpatizez, insa trebuie sa recunosc ca am fost nedrept din acest punct de vedere. Eu vreau sa-mi reprosez faptul ca m-am pripit. A fost o reactie imediata si pentru asta Gusa m-a sanctionat", a spus Iliescu. Invitat sa comenteze declaratia fostului presedinte, Cozmin Gusa nu s-a aratat surprins.

"E normal, oricum era o aberatie ce a spus Iliescu in legatura cu stenogramele", a spus liderul PIN. Amintim ca, in toamna anului trecut, imediat dupa aparitia stenogramelor atribuite PSD, reactia lui Ion Iliescu - pe atunci sef al statului, a fost urmatoarea: "Domnul Gusa vad ca a sustras, dar nu stiu daca sunt macar reale. Nu stiu daca ei fac stenograme la asemenea sedinte".

Cel acuzat a promis ca il va da in judecata pe Iliescu, daca acesta nu isi va cere scuze public.

Seful PIN, la TSD

Tot miercuri, presedintele PIN a fost prezent la cursurile Scolii de vara a TSD, in calitate de invitat. Gusa le-a transmis tinerilor pesedisti ca ei au misiunea de a reforma PSD. "PSD nu s-a schimbat prea mult pana acum, dar voi, cei de la organizatia de tineret, aveti sansa de a face aceste schimbari", a transmis Gusa fostilor colegi.

El i-a indemnat pe junii social-democrati sa aiba un rol activ in structurile fostului partid de guvernamant, aratand ca numai prin implicare tinerii pot demara schimbarea la fata a PSD. "Singura sansa de reforma este ca tinerii sa aiba un rol extrem de activ.

Daca nu se reformeaza, PSD nu are nici o sansa sa mai faca vreun joc de putere, si asta in ciuda tuturor aparentelor", a fost de parere Gusa. El a reamintit de multiplele acuzatii de coruptie care planeaza asupra liderilor PSD si a apreciat ca, in marea lor parte, acuzele sunt reale in conditiile in care acestea au fost credibile pentru populatie.

Totodata, presedintele PIN le-a explicat tinerelor sperante pesediste de ce l-a sprijinit pe Traian Basescu in lupta pentru presedintie. "Pe Basescu l-am ajutat in urma unui protocol prin care el ar fi trebuit sa faciliteze tinerilor posibilitatea de a juca un rol in diversele structuri ale statului.

Atunci nu as fi putut paria ca Basescu va bate palma atat de repede cu Ion Iliescu", a marturisit Cozmin Gusa. El le-a explicat tinerilor social-democrati de ce a venit la scoala lor de vara: "Poate am venit si din nostalgie si de dragul trecutului, dar si pentru ca acesti oameni incearca sa schimbe ceva in acest partid".

Gusa a negat posibilitatea reintoarcerii in PSD, declarand ca are afinitati cu mai multe persoane din acest partid, dar si din PNL sau PD. "Ma intereseaza toate persoanele care au un viitor politic si sunt gata sa le sprijin indiferent in ce zona a scenei politice se situeaza", a precizat liderul PIN.