Premierul sta la bloc! Da, dar ce bloc! Circa 400.000 de euro costa locuinta facuta din doua apartamente unite. Seful statului are vila de 280.000 de dolari si inca un etaj in alta de 300.000 de euro si locuieste in resedinta oficiala, pe malul Lacului Floreasca.

Daca in chestiunile politice la zi presedintele Basescu si premierul Tariceanu par sa nu mai aiba multe in comun, au cu siguranta in comun gustul pentru imobiliare. Ambii au investit in case.

PRESEDINTELE. In 2002 si 2003, Basescu da doua lovituri pe piata imobiliara. Mai intai vinde un teren in Aleea Privighetorilor, pe care il cumparase cu 1,4 miliarde de lei, si obtine de data asta 12 miliarde. Cateva zile mai tarziu, cumpara cu 280.000 de dolari, conform spuselor sale, vila din Bucuresti-Ploiesti la nr.

137B, pe care o doneaza fiicei sale Ioana, insa locuieste in ea impreuna cu sotia si fiica mai mica. In aceeasi perioada, primarul Basescu isi repartizeaza de la Primarie un etaj dintr-o vila situata in Strada Stefan Mihaileanu nr. 2, pe care la 4 februarie 2003 il cumpara cu doar 19.301 dolari.

Apartamentul are o suprafata construita de 369,9 mp, din care 189,9 mp locuibili (restul reprezentand dependinte: casa scarii, boxe, holuri etc.). Potrivit presedintelui Asociatiei Romane a Agentilor Imobiliari, Liviu Ureche, valoarea minima a acestei locuinte este de 300.000 de euro, in zona Stefan Mihaileanu (Unirii) pretul unui metru patrat fiind intre 1.500 si 2.000 de euro.

Traian Basescu nu locuieste in nici una dintre cele doua case, improprii cerintelor de securitate impuse pentru seful statului. Din iulie 2005, el s-a mutat in resedinta oficiala a presedintelui Romaniei.

PREMIERUL. Calin Popescu Tariceanu s-a mutat si el in resedinta RAAPPS, la Snagov. Conform declaratiei de avere, la Snagov premierul are si o casa de vacanta, de 500 mp, a carei valoare de impozitare este 3 miliarde de lei. Aceeasi valoare o are si casa de vacanta din Navodari.

Declaratia de avere include si un apartament pe Calea Mosilor din Bucuresti, insa nu si locuinta in care sta de fapt familia Tariceanu inca din 2000.

Pe Calea Plevnei 141, in primul din blocurile noi si albastre, Tariceanu ocupa doua apartamente de circa 6 camere, la etajul 7, proprietatea mamei sale, masura luata probabil de premier dupa ce casa in care locuia a fost pierduta la divortul de precedenta sotie. Potrivit lui Liviu Ureche, "un apartament de trei camere in blocurile albastre costa peste 180.

000 de euro, valoarea unui metru patrat fiind de minimum 1.400 de euro".

DN 1. Vila este proprietatea Ioanei Basescu-Marin

MIHAILEANU. Primarul Basescu, acuzat ca si-a dat casa

Seful statului s-a mutat la 3 iulie in noua resedinta oficiala a presedintilor Romaniei, cunoscuta drept Vila Lac 3, pe care a solicitat-o intrucat locuinta de pe DN 1 nu intrunea conditiile de securitate. Casa face parte din fondul de protocol al lui Ceausescu si este administrata de catre RAAPPS.

Situata pe malul Lacului Floreasca, inconjurata de un mic parculet, noua locuinta a lui Traian Basescu are patru dormitoare, o sufragerie, un living, un birou cu un secretariat, toalete si bucatarie. Nu are piscina, nici teren de golf, nici patinoar, asa cum se speculase. Are in schimb un teren de tenis care nu ii serveste prea tare presedintelui, intrucat nu stie sa joace tenis de camp.

280.000 de dolari. Atat spune presedintele ca a costat vila din Bucuresti-Ploiesti la nr 137B, pe care a cumparat-o in 2002 si a donat-o fiicei sale, Ioana. Sotii Basescu au locuit aici pana acum doua luni.

300.000 de euro. Aceasta este valoarea minima a etajului vilei din Strada Stefan Mihaileanu nr. 2, pe care primarul Basescu si l-a luat de la Primarie cu 19.301 dolari.

LA BLOC. In imobilul de lux din Plevnei, Tariceanu e vecin cu liberalul Boureanu si cu Mugur Mihaescu din Vacanta Mare

Calin Popescu Tariceanu locuieste de cateva luni la vila 10 din Snagov, proprietate RAPPS, bine pazita de jandarmi si ascunsa intre copaci. Tot la Snagov, el are o casa de vacanta de 500 de mp si circa 3 miliarde valoare de impozitare.

400.000 de euro. Atat costa la pretul pietei locuinta in care locuieste premierul inca din 2000. In declaratia de avere, cele doua apartamente (sase camere) din Calea Plevnei nr. 141 nu apar, pentru ca nu ar fi proprietatea premierului, ci a mamei sale. Familia Tariceanu sta in blocul 1 din grupul de imobile albastre, la etajul 7, beneficiind si de o terasa cu iarba verde.