Presedintele PD, Emil Boc, a declarat ieri ca Adrian Nastase a facut un serviciu Coalitiei, prin refuzul sau de a convoca in sedinta extraordinara Camera Deputatilor. „Prin refuzul sau, s-a situat singur deasupra Constitutiei si ne-a oferit singur motivul pentru revocarea sa.

A incalcat Constitutia, ceea ce reprezinta un motiv mai mult decat serios”, a afirmat Boc.

Potrivit articolului 66, aliniatul 2 din Legea fundamentala, „Camera Deputatilor si Senatul se intrunesc si in sesiuni extraordinare, la cererea presedintelui Romaniei, a Biroului Permanent al fiecarei Camere ori a cel putin o treime din numarul deputatilor sau al senatorilor”, iar „convocarea camerelor se face de presedintii acestora”, scrie

la aliniatul urmator. Cu privire la intentia PSD de a ataca la Curtea Constitutionala Regulamentele Camerelor dupa modificarea lor, pentru a permite revocarea lui Adrian Nastase si Nicolae Vacaroiu, Emil Boc este linistit.

„Nu se poate pronunta neconstitutionalitatea Regulamentelor, pentru ca ar fi un atac la Constitutie”, a spus liderul democratilor. Intrebat daca afirmatia sa nu poate fi interpretata drept presiune la adresa magistratilor, Boc a raspuns negativ. „Sunt, acolo, imuni la orice presiune”, a punctat acesta.