Adrian Nastase a explicat ieri clar de ce s-a impotrivit convocarii sesiunii extraordinare. Afirmatiile presedintelui Camerei au fost contrazise de liberalul Titu Gheorghiof.

Adrian Nastase a precizat ca nu se putea convoca o sesiune extraordinara din cauza unor vicii de procedura ale reprezentantilor coalitiei. „Proiectul de hotarire de modificare a regulamentului nu era inregistrat la Biroul Permanent si nu putea fi difuzat“, a afirmat Nastase. „Din nou, dl Nastase da dovada de rea-credinta.

Documentele erau inregistrate inca de dimineata si erau si multiplicate“, a replicat liberalul Titu Gheorghiof. Actualul presedinte al Camerei mai sustine ca, de fapt, documentele prezentate „nu reprezinta raportul final al comisiei“, acesta urmind sa contina amendamentele tuturor deputatilor care intentioneaza sa aduca modificari la regulament.

„Documentul aflat in discutie reprezinta doar propunerile comisiei, nu si amendamentele deputatilor. Luni se va decide, probabil, un termen de cinci zile pentru ca doritorii sa depuna amendamente“, a mai precizat Nastase.

1 septembrie, data depunerii raportului

Si aceasta afirmatie este contestata. „Deputatii au depus amendamente in conformitate cu adresele primite de la Biroul Permanent“, a mentionat Titu Gheorghiof. Astfel, in adresa Biroului Permanent nr. 447 din 25 mai a.c.

, scrie negru pe alb: „Tinind cont de numarul mare de amendamente inregistrate de comisie, Biroul Permanent a stabilit ca, in vederea finalizarii raportului, Comisia pentru regulament sa lucreze si in perioada vacantei parlamentare din vara anului 2005, RAPORTUL FINAL si proiectul de hotarire urmind sa fie depuse pina la data de 1 septembrie 2005“.

Respectivul termen a fost decis cu sase voturi „pentru“ si doua abtineri.