Vicepresedintele PD Ioan Oltean a declarat, ieri, ca in primele zile ale lunii septembrie vor fi schimbati din functii atat presedintele Camerei Deputatilor, Adrian Nastase, cat si cel al Senatului, Nicolae Vacaroiu, informeaza Mediafax. "Coalitia guvernamentala este mai hotarata ca oricand sa-i schimbe din functii pe cei doi, fiindca trebuie sa intram o data in normalitate.

Presedintele Camerei trebuie sa fie schimbat atunci cand se modifica majoritatea, iar daca intr-un mandat se modifica majoritatea de mai multe ori, atunci se vor schimba si presedintii de fiecare data", a declarat Ioan Oltean, intr-o conferinta de presa.

Deputatul PD a catalogat gestul lui Adrian Nastase de a refuza sa convoace o sesiune extraordinara a Camerei Deputatilor drept "cel mai mare abuz de la alegerea lui ca presedinte al Camerei Deputatilor".

Presedintele PD, Emil Boc, declara, joi, intr-o conferinta de presa, ca Adrian Nastase a facut un serviciu Coalitiei, refuzand sa convoace Camera Deputatilor in sesiune extraordinara, pentru ca astfel a oferit singur un motiv pentru revocarea sa.

Presedintele Camerei Deputatilor, Adrian Nastase, a declarat, marti, dupa sedinta Biroului Permanent al acestui for legislativ, ca o convocare a sesiunii extraordinare pentru data de 31 august este neregulamentara, deputatii urmand sa fie convocati in sesiune ordinara incepand cu 5 septembrie.

PRM, impotriva inlocuirii

Senatorii si deputatii PRM vor vota pentru revocarea presedintilor celor doua camere ale legislativului in cazul unor incalcari repetate si grave ale Constitutiei si impotriva inlocuirii acestora la modificarea majoritatii parlamentare, a anuntat ieri, intr-o conferinta de presa, vicepresedintele PRM Lucian Bolcas.

El considera neconstitutional amendamentul propus de actuala putere privind posibilitatea schimbarii presedintilor camerelor Parlamentului cu votul majoritatii senatorilor sau deputatilor in cazul modificarii majoritatii politice.

"Ceea ce nu este constitutional nu votam", a spus Lucian Bolcas, adaugand ca schimbarea presedintilor camerelor legislative "ca act de vointa a unei forte politice conduce la instabilitatea institutiei parlamentare". (R.A.)