Juan Pablo Montoya a castigat Marele Premiu de la Monza intr-o cursa in care s-a aflat, de la bun inceput, pe prima pozitie si doar problemele aparute la cauciucul din stanga, spate, in ultimele tururi i-au amenintat evolutia.

Aflat in pole-position, Montoya a luat un start excelent, reusind inca din primele tururi sa mareasca distanta dintre bolidul sau si cel al urmaritorului direct, Fernando Alonso.

Spaniolul isi forteaza masina si stabileste un record de viteza, insa Montoya isi ia revansa si isi mareste distanta fata de urmaritorul sau.

Intre timp, Barrichello duce o lupta incrancenata cu Sato pentru locul patru, in timp ce Kimi Raikkonen, plecat de pe pozitia a unsprezecea, are probleme in a-l depasi pe Villeneuve. Dupa intrarile la boxe, situatia se schimba in plutonul de urmarire.

Raikkonen reuseste sa ajunga pe pozitia a sasea si incepe cursa pentru podium. Cauciucul ii joaca insa feste si, dupa o noua intrare la boxe, ajunge din nou in spatele lui Villeneuve. Montoya isi continua linistit cursa si isi lasa urmaritorii cu secunde bune in spate.

O noua runda de intrare la boxe si Raikkonen ajunge cand pe locul patru, cand pe locul cinci. Mai erau cinci tururi pana la finalul cursei si nu se inregistrase nici un abandon. Tocmai atunci, din cauciucul din stanga, spate, al lui Montoya incepe sa iasa fum si emotiile cresc.

Alonso incearca sa profite de ocazie si se apropie periculos de lider. Diferenta dintre cei doi se micsoreaza de la sapte la trei secunde. Cu toate acestea, bolidul columbianului rezista. Montoya termina pe locul intai, urmat de Alonso si Fisichella. Raikkonen termina pe locul patru, fiind urmat de Jarno Trulli si Ralph Schumacher.

Alonso ramane lider cu 103 puncte acumulate. In spatele lui, in clasamentul pilotilor se situeaza Kimi Raikkonen cu 76 de puncte, urmat de Michael Schumacher, cu 55 de puncte. In clasamentul constructorilor, lider este Renault, cu 144 de puncte, urmat de McLaren Mercedes, cu 136 de puncte, si Ferarri, cu 86 de puncte. (D.R.)