Domnul Bush n-a avut norocul sa aiba in preajma o ministresa a Mediului de talia brunetei Sulfina Barbu, care, desi a adormit in timpul plantonului, nu-si’ cum naiba a tisnit din spuma inundatiilor romanesti mai blonda si mai cirliontata decit Afrodita.

Asa ca lectia de dezordine interna pe care i-a dat-o Natura celui ce nu s-a sfiit, calcind peste cadavre, sa faca ordine in restul lumii, nu va fi uitata asa de usor, scalpul presedintelui Americii fiind acum in pericolul de a cadea sub briciul indienilor din propria sa ograda.

De data asta terorista Katrina nu mai e nici musulmana, nici comunista, ci doar o muiere de servici isterica, ce a indraznit sa lase toate robinetele deschise, ca sa ne arate gunoiul pe care domnul Bush il ascunde sub pres.

In anul 2005 asistam la scene desprinse parca din epoca de decadere a Imperiului Roman, cind imparatul, speriat ca plebea miriie de foame, isi chema legiunile aflate la dracu-n praznic sa vina degraba la Roma, ca sa domoleasca gloata.

Cu o seninatate demna de o cauza mai buna, guvernatoarea statului Louisiana, Kathleen Blanco, a anuntat sobolanimea iesita din gaurile societatii de consum ca trei sute de centurioni ai Garzii Nationale, proaspat intorsi de la o vinatoare din Irak, sunt gata sa omoare cetateni americani: „Ei

au primit ordin sa traga. Sunt duri, bine antrenati si se afla in subordinea mea pentru a restabili securitatea. Stiu cum sa traga si sa ucida si sunt mai mult decit dornici sa o faca, daca acest lucru este necesar. Si sper sa o faca!“.

O natiune care a investit miliarde de dolari in scuturi nucleare, avioane invizibile si submarine atomice, de frica raului ce ar putea veni din afara, se intoarce la filmele western si la pusca cu glont pe teava, ca sa-si omoare ea insasi, la raspintii, copiii pe care n-a stiut cum sa-i creasca.

Dupa ce moartea s-a plimbat cu rucsacul pakistanez in spinare prin metrourile londoneze, sfidind Scotland Yardul, iata ca acum, reeditind povestea colosului cu picioare de lut, un nume frumos de femeie umileste Casa Alba care, pregatita sa reactioneze la atentatele cu teroristi, a paralizat in fata atentatului fara atentatori, pe

care nimeni nu il revendica.

Autorul Portretul lui Dorian Gray sustinea ca la Londra n-ar fi existat ceata defel pina la aparitia pictorilor impresionisti care, cu pensulele lor muiate in pinza de paianjen, au zugravit un altfel de oras, mult mai piclos.

Asa cum cuvintele atrag realul, la vernisajul expozitiei Cel de Sus a tras cu ochiul pe fereastra si a doua zi a bagat ceata pe strazile Londrei.

Teoria lui Oscar Wilde, conform careia natura copiaza arta, poate fi valabila si in cazul tragediei din New Orleans, unde societatea americana, plictisita sa tot astepte atentatele teroriste, pare sa-si fi secretat singura un atentat natural de proportii.