Un nou produs este disponibil pentru testarile beta - Dr.Web Antivirus pentru serverele Windows ce opereaza sub NT/2000/2003. Noua versiune 4.33 a motorului Dr.Web incorporeaza o functionalitate antivirus actualizata.

Antivirusul este dotat cu noua versiune a SpIDer Guard(R) - un scanner on-access care verifica instantaneu toate operatiunile cu fisiere de pe statiile de lucru si servere.

In noua versiune, marimea bazelor de definitii ale noilor virusi a fost si mai mult redusa datorita imbunatatirii tehnologice a motorului, desi acestea au fost extinse cu noi tipuri de baze de virusi pentru detectia de Spyware si Adware, precum si de software-e cu potential periculos (Riskware).

Noua functionalitate a monitorului (rezident in memorie) SpIDer Guard special creata pentru servere bazate pe Windows se caracterizeaza prin noi setari flexibile, permitand utilizatorului sa isi configureze propriul scenariu pentru operarea cu diferite obiecte detectate pe discuri.

Datorita naturii complexe a sistemului de fisiere Windows, o monitorizare antivirus eficienta a operatiunilor cu fisiere este uneori dificila, chiar imposibila, daca este executata de un singur algoritm antivirus specific.

De aceea, dezvoltatorii Dr.Web au decis sa furnizeze administratorului de server ce gestioneaza antivirusul optiunea de a prognostica variante diferite ale situatiilor in care modulul antivirus detecteaza obiecte infestate sau presupuse a fi infestate.

In plus, noul sistem de protectie antivirus a serverelor Windows ofera utilizatorilor un nivel mai ridicat de securitate combinat cu viteza inalta invariabila de procesare de fisiere.

Noua versiune a monitorului rezident inglobeaza functia inteligenta de management de incarcare a sistemului de fisiere, acoperind scanarea fisierelor deschise pe unitatile locale spre citire in timpul incarcarii maxime de resurse a sistemului.

Pentru o productivitate marita a protectiei antivirus a serverelor, sunt disponibile noi optiuni de setare ce permit restrictionarea marimii fisierelor verificate, controlul asupra marimii maxime a fisierelor arhivate necomprimate si ofera cele mai largi optiuni de excludere a unor anumite fisiere si directoare de la scanare.

In plus, sunt adaugati noi parametri de setare pentru o scanare flexibila a arhivelor in timp real - este ceva de la sine inteles ca aceste module de scanare ale antivirusului sunt cele mai mari consumatoare de resurse pe servere.