Premierul Calin Popescu Tariceanu s-a aratat, sambata, extrem de deranjat de afirmatiile lui Ionut Popescu, fostul ministru al Finantelor, care a sustinut ca a fost demis pentru ca a intentionat sa faca unele schimbari la Vama.

"Am auzit afirmatiile lui Ionut Popescu. Nu mi-a placut sa fac circ in legatura cu schimbarea fiecarui ministru. Cred ca fiecare din ei stie foarte bine care sunt nerealizarile. Din acest moment, ma simt dezlegat sa mai tac din gura, pentru ca mi se par grave afirmatiile lui Ionut Popescu", a declarat Tariceanu, dupa reuniunea grupurilor parlamentare PNL de la Sinaia.

El a spus ca nu a avut niciodata discutii, nici cu fostul ministru, nici cu altcineva, despre vamesi, pentru ca, „intr-o tara normala”, premierul nu se ocupa direct de aceasta chestiune.

„Daca Ionut Popescu considera ca a fost schimbat de vamesi, este problema lui, dar nu stiu cum s-ar putea face practic acest lucru”, a adaugat premierul.

El a afirmat ca se simte „obligat” sa faca publice motivele care au stat la baza schimbarii lui Popescu, pentru ca nu este normal ca fostul sef al Finantelor sa invoce problemele de la Vama pentru remanierea sa: "Eu nu contest problemele de la Vama. Stim cu totii ca avem probleme la Vama, dar nu mi se pare normal sa le lege de persoana mea".

La insistentele ziaristilor, prim-ministrul a spus ca va vorbi public despre aceste motive la momentul cuvenit si nu atunci cand vrea presa.

Ionut Popescu a afirmat, la inceputul saptamanii trecute, ca a fost inlocuit de la Finante de catre Tariceanu pentru ca se pregatea sa faca schimbari la Directia Generala a Vamilor, ceea ce a deranjat „unele grupuri de interese”.

Despre problemele de la vami a vorbit si presedintele Traian Basescu, in seria de critici la adresa Guvernului, pe care a facut-o luna trecuta.