Desi nu este in stare sa cante, Paris Hilton a instituit o „taxa pentru petreceri”, adica solicita 150.000 sau chiar 200.000 de dolari doar pentru a fi prezenta timp de 20 de minute la o anumita festivitate. „Daca este in Japonia, cer mai mult ca sa apar”, explica intreprinzatoarea de doar 24 de ani, in acelasi timp mostenitoare a lantului hotelier cu acelasi nume.

Rolling Stones a primit sapte milioane de dolari pentru doar 40 de minute de cantat, in noiembrie 2002, cand miliardarul texan

David Bonderman a implinit 60 de ani. Aniversarea a avut loc la Hard Rock Hotel in Las Vegas si a durat trei zile.

Madonna a cantat doar doua melodii, in idis, anul trecut, cu ocazia unei petreceri date in cinstea sefului Kabbalah, dar, avand in vedere ca este o adepta frenetica a acestei secte, se poate sa fi spus adevarul cand a declarat ca nu a luat nici un dolar.

Kylie Minogue a primit 650.000 de dolari de la miliardarul de origine indiana Lakshmi Mittal. Australianca nu a cantat decat o jumatate de ora, dar „socrul mic” nu se uita la bani cand era vorba de fericirea fiicei sale: nunta acesteia l-a costat in total 60 de milioane de dolari.

Toate marile vedete internationale, de la Elton John la Madonna, obisnuiesc sa cante la petreceri private. Si multi sunt milionarii care doresc ca de ziua lor sau a copiilor lor sa-si faca prietenii si colegii sa moara de invidie. Prestigioasa revista „Forbes” a investigat piata internationala a „cantarilor private” si a descoperit ca sumele vehiculate sunt intre 500.

000 si sapte milioane de dolari.

Paul McCartney, fostul Beatles, percepe, in general, cate un milion de dolari pentru cateva zeci de minute de cantare la o petrecere privata, insa nu mai participa decat la aniversarile unor vechi prieteni.

Elton John cere intre 550.000 si un milion de dolari pentru a canta la o petrecere privata, dar in ultimul timp nu mai participa decat la cinci sau sase astfel de petreceri pe an. Cantaretul britanic nu mai vrea sa se oboseasca si continua sa numeasca aceste chefuri „jafuri de banca”.

Geri Halliwell a cantat in 2002 la Kremlin, pentru 500 de milionari rusi, cu ocazia deschiderii primului magazin Bulgari din Rusia. Imediat, presa occidentala a acuzat-o ca vrea sa-si gaseasca un sot putred de bogat dupa despartirea de colegele sale din Spice Girls, asa ca Geri nu a mai vrut sa spuna suma primita. Organizatorii au declarat insa ca a fost vorba despre sase cifre.

Sting a plecat acasa cu jumatate de milion de dolari dupa ce a cantat, anul trecut, la ziua celui mai bogat om din lume. Bill Gates, fondatorul Microsoft, a petrecut impreuna cu prietenii sai la Supper Club, unul dintre cele mai luxoase restaurante din New York, si a dorit neaparat sa-i cante si artistul lui preferat.

Petreceri de milioane

Cand fiul sau a implinit 13 ani, miliardarul britanic Philip Green a cheltuit 7,4 milioane de dolari pentru o petrecere extravaganta, la Grand-Hotel du Cap-Ferrat, pe Riviera Franceza.

Cu aceasta ocazie el le-a chemat pe cele trei gratii de la Destiny’s Child si pe tenorul italian Andrea Bocelli, dar fiind un adevarat gentleman, nu a vrut in ruptul capului sa dezvaluie „pretul” acestora.

„Petrecerile private au fost intotdeauna folosite de artisti pentru a castiga bani la un anumit moment al carierei lor.

Multi bogatasi se folosesc insa acum de superstaruri pentru a da impresia de extravaganta”, explica Gary Bongiovanni, editor al revistei muzicale „Pollstar”.

Cotidianul „The New York Daily News” a dezvaluit luna trecuta ca Bon Jovi nu vine la o petrecere particulara pentru mai putin de 850.000 de dolari, in timp ce Beastie Boys percep intre 500.000 si 600.000 de dolari.