Una din marile surprize ale meciului cu Cehia a reprezentat-o titularizarea lui Razvan Cocis, jucator la Serif Tiraspol.

CLUJ. Inainte de a ajunge in randul tricolorilor, clujeanul a trecut prin momente grele. A suferit o prima lovitura la 14 ani, cand a ramas fara tata. Numirea lui Ioan Ovidiu Sabau in postura de antrenor principal la gruparea "sepcilor rosii" a insemnat si accederea sa in prima echipa, unde era recompensat cu un salariu anual de doar 4.000 de dolari.

PROBLEME. Dupa un an a ajuns la Serif Tiraspol, la pachet cu George Florescu, campioana Moldovei platind in schimbul celor doi 500.000 de dolari. A parasit Romania, macinat fiind de probleme financiare, fara sa dispute macar un meci in Divizia A.

A avut oferte concrete din tara, Dinamo aratandu-se cea mai interesata de el, dar oficialii de la "U" au preferat sa-l cedeze definitiv in Republica Moldova, bucurandu-se pentru suma incasata, fara a mai pune in contract alta clauza care sa le aduca si castiguri ulterioare. Inceputul sau in Transnistria a fost unul anevois.

Dupa patru partide in care nu a stralucit deloc, Cocis a inceput sa fie privit cu scepticism de oficialii lui Serif, care se gandeau deja la o despartire de clujean. A urmat insa o revenire neasteptata, romanul devenind rapid liderul echipei, reusind sa inscrie 12 goluri in 21 de partide.

OFERTE. Ajuns cel mai bun jucator din campionatul Republicii Moldova, Razvan Cocis este dorit acum de echipe din spatiul ex-sovietic. TSKA Moscova are cele mai mari sanse de a-l achizitiona, dar tranzactia nu se poate realiza pana in luna ianuarie a anului viitor, atunci cand se deschide perioada de transferuri in Rusia.

Inainte de a ajunge la Serif, Cocis a fost dorit si de Ladislau Bölöni, la Rennes.