Banca Comerciala Romana (BCR) a atras, de pe piata asiatica de capital, un credit sindicalizat denominat in mai multe valute, in valoare de 221 de milioane de dolari, cu o maturitate de trei ani, se arata intr-un comunicat al bancii. Creditul a fost intermediat de filiala olandeza a bancii japoneze Mizuho Corporate Bank.

Din consortiu au mai facut parte sucursalele institutiei din Londra, Tokyo si Hong Kong. Valoarea initiala a finantarii a fost stabilita la 75 de milioane de dolari, iar imprumutul a fost suprasubscris de aproape trei ori. Potrivit BCR, costul imprumutului este redus, fiind cu 0,7% mai ridicat decat dobanda de referinta pentru euro, dolari si yeni.

Institutia a aratat, in luna iunie, ca suma va fi rambursata in cinci rate egale, incepand cu 12 luni de la data semnarii.

In primavara acestui an, BCR a atras un credit sindicalizat de 400 de milioane de dolari la o dobanda cu 0,725% peste rata LIBOR (dobanda interbancara pe piata londoneza) la trei luni. In urmatoarele luni, banca intentioneaza sa lanseze pe pietele internationale o emisiune de euroobligatiuni. Conform anunturilor anterioare ale bancii, valoarea acesteia va fi de cel putin 300 de milioane de euro.

Intermediarii sunt ABN AMRO Bank si BNP Paribas. Activele BCR, cea mai mare banca din Romania, totalizeaza circa 7 miliarde de euro. Banca se afla in proces de privatizare, in faza in care investitorii trebuie sa depuna ofertele finale angajante. Termenul a fost prelungit la cererea bancilor participante pana la 17 octombrie, fata de data initiala, 19 septembrie.

In cursa se afla Fortis, Banco Comercial Portugues, Banca Nationala a Greciei, Banca Intesa, Deutsche Bank AG, Erste Bank AG, Dexia, KBC, BNP Paribas.