Dupa ce a fost criticat de presedintele Traian Basescu, ministrul Economiei, Codrut Seres, a intrat si sub lupa premierului Calin Popescu Tariceanu.

Tariceanu a inceput sa-si arate coltii, criticindu-l pe ministrul Economiei pentru neimplementarea Birourilor de expansiune economica. Premierul i-a acordat in public lui Seres un ultimatum aproape imposibil de respectat: o saptamina pentru demararea proiectului.

Iesirea lui Tariceanu s-a produs marti dimineata, cu ocazia participarii la lansarea in dezbaterea publica a strategiei de comert exterior al Romaniei.

Cu acest prilej, premierul a dezvaluit faptul ca, in data de 23 mai, a cerut Ministerului Economiei si Comertului demararea unui proiect care sa se numeasca „Birourile de expansiune economica”, dupa model francez. “Ce s-a intamplat pana in prezent? Evident... nimic”, a spus Tariceanu, dupa care a aruncat bomba.

“Domnule ministru al Economiei si Comertului, aveti termen o saptamana sa demarati acest proiect, daca vreti sa ramanem cu toti prieteni”.