In cadrul unei conferinte de presa sustinuta marti, Ministrul de Finante, Sebastian Vladescu a trasat obiectivele fiscale pe anul 2006. Astfel Sebastian Vladescu a declarat ca valoarea TVA-ului va ramane neschimbata.

Decizia de micsorare a contributiilor la asigurarile sociale a fost luata, insa nu a fost stabilit inca procentul cu care acestea vor fi diminuate.

Ministrul de Finante a mai afirmat ca se va introduce impozitarea suplimentara pe proprietatile si automobilele de lux, dar nici de aceasta data nu a precizat exact valoarea impozitului.

In privinta deficitului bugetar stabilit pentru anul 2006 Sebastian Vladescu, a afirmat ca acesta va fi mentinut sub valoarea de 1% din PIB.

Referitor la zvonurile privind o eventuala reducere la acciza pentru carburanti, Sebastian Vladescu a precizat ca nici nu se pune problema unei astfel de masuri.

Este de asteptat ca in termen de doua saptamani Ministerul Finantelor sa faca publice toate elementele necunoscute referitoare la politica fiscala pe anul viitor.

Vor creste impozitele pe tranzactiile de pe piata de capital si pentru tranzactiile imobiliare, precum si pentru terenurile agricole.