Readus anul trecut in PD de la PUR, Stelian Dutu provoaca din nou scandal in fialiala constanteana a partidului si in Alianta. Potrivit declaratiilor de ieri ale lui Senol Zevri, unul dintre membri marcanti ai filialei, Stelian Dutu a boicotat candidatii partidului pentru conducerile serviciilor descentralizate.

Este cazul lui Adrian Manole, nominalizat de Alianta inca din februarie pentru sefia Agentiei de Mediu. Numai ca Adrian Manole a pierdut sprijinul lui Stelian Dutu care a incercat, fara succes insa, sa-i boicoteze candidatura oferind postul liberalilor si ulterior impingand un alt democrat in cursa, pe Senol Zevri.

Liberalii constanteni au confirmat ca Dutu le-ar fi spus ca PD renunta la conducerea APM si o ofera liberalilor.” Am refuzat bineinteles, din consideratie pentru Adrian Manole”, ne-a spus deputatul PNL George Dragomir.

Stelian Dutu invarte pe deget functii si oameni

Persoanele din PD care nu sunt agreate de Dutu pot sa-si ia adio de la partid, spune Senol Zevri. Acesta a participat si el la concursul pentru conducerea APM Constanta, „pentru ca m-a trimis Dutu, care mi-a dat asigurari ca voi castiga”. Senol Zevri spune ca a mai participat impotriva unui membru PD si la Garda de Mediu, „trimis tot de Dutu si am pierdut, am ajuns candidat de serviciu”.

Zevri este hotarat sa-l dea in judecata pe Stelian Dutu si sa lupte cu PD.

Dutu i-a suparat si pe liberali saptamana trecuta, cand la o sedinta PD, PNL a fost atacat pentru ca si-a adjudecat Directia Judeteana de Tineret, post revenit liberalilor prin protocol. PNL-istii au confirmat cu jumatate de gura ca Stelian Dutu a incalcat protocolul, dar nu au ripostat „pentru a nu pune in pericol functionarea Aliantei”.

Situatia de la PD Constanta este cunoscuta la centru, dar pana acum nu s-a luat nici o pozitie. Doar Vasile Blaga, prezent la scoala tinerilor PD de la Navodari, s-a exprimat ca „Dutu este un caz patologic, dar discutam mai incolo”. Stelian Dutu sustine ca tot ce spun liberalii este „o tampenie”. In ce-l priveste pe Senol Zevri, „el a vrut sa candideze, nu l-am trimis eu”.

PD a cules zece demisionari din PNL

Zece consilieri judeteni liberali, in frunte cu Florin Anghel, presedintele Consiliului Judetean Prahova si vicepresedinte al PNL Prahova, demisionari din PNL, si-au depus ieri adeziunile la PD. In interiorul Aliantei D.A. din Prahova este pe cale sa izbucneasca un scandal pentru ca protocolul interzice „traseismul” intre cele doua partide.

Democratii au gasit insa „portita” de scapare in textul protocolului. „Noi nu incalcam protocolul pentru ca persoanele in cauza sunt independente. Exista riscul sa pierdem majoritatea in consiliul judetean, asa ca voturile au ramas in zestrea Aliantei”, ne-a declarat Paula Ivanescu, senator si vicepresedintele organizatiei prahovene a PD.

De partea cealalta a baricadei, Horia Toma, deputat si purtator de cuvant al PNL Prahova, sustine ca trecerea fostilor liberali la PD ar putea declansa o criza fara precedent in Alianta.

Anghel, un traseist politic

Liderul grupului demisionar din PNL, Florin Anghel, a intrat in politica in guvernarea CDR ca membru al PNTCD. In 2002 a trecut in tabara PUR-ului lui Voiculescu, pe listele caruia a si fost ales consilier judetean. Imediat dupa ce a devenit presedintele Consiliului Judetean Prahova, cu voturile consilierilor PSD si PUR, in iulie 2004, Anghel s-a mutat la PNL.

In PNL a stat doar un an, din cauza neintelegerilor cu Dinu Patriciu, seful organizatiei judetene a partidului. Asadar, PD ar fi a patra formatiune in care intra Anghel, unul dintre cei mai bogati politicieni prahoveni.