Programate a avea loc la Sankt-Petersburg, in perioada 18-26 septembrie, Campionatele Mondiale de box feminin au fost anulate dupa ce Federatia Rusa de Box si-a declinat responsabilitatea gazduirii competitiei. Anularea intrecerilor a dat peste cap planurile romanilor, fetele noastre fiind considerate favorite la cucerirea catorva medalii.

Ieri, la pranz, antrenorul lotului feminin de box, Adrian Lacatus, nu stia de decizia luata de Federatia internationala (AIBA). "Sper ca este doar o gluma. Noi aveam biletele si vizele deja luate si ne pregateam de plecare. Nu pot sa cred ca s-a anulat competitia", a declarat Lacatus, care considera ca cel mai bine ar fi ca Romania sa organizeze CM.

"Cred ca ar fi cea mai buna idee sa organizam noi competitia, daca AIBA cauta o posibila gazda. Cred ca nu ar fi probleme financiare prea mari, pentru ca fiecare delegatie vine pe banii ei", a adaugat suparat tehnicianul nostru. La aceasta editie a CM, Romania urma sa participe cu un lot format din zece pugiliste.