Pierderea procesului pentru custodia lui Andrei, baiatul sau de doi ani si jumatate, l-a infuriat pe Bogdan Lobont, care a explodat la citeva zile dupa victoria cu Cehia. "Mi s-au facut prea multe nedreptati in justitie si nu mai rezist. De la inceputul procesului s-a urmarit doar interesul mamei, nu al copilului.

Daca s-a hotarit asa in cazul meu, ma intreb ce se intimpla cu oamenii simpli? Li se ia pielea de pe ei!", a acuzat portarul "nationalei", afirmind ca "am un singur gind: sa-mi fie copilul fericit, el e cel mai important pentru mine".

De aceea, goalkeeperul lui Ajax, 27 de ani, intentioneaza sa atace sentinta instantei romane la o Curte din Tara Lalelelor. Si sa ceara cetatenia olandeza: "M-am consultat cu avocatii, am adunat actele necesare si in citeva zile voi lua decizia cea mai buna.

Indeplinesc toate conditiile: inclusiv sa vorbesc olandeza si sa locuiesc aici de peste cinci ani. Daca nu e dreptate acasa, o sa o caut in alta parte. Oricum, baietelul meu s-a nascut la Amsterdam si la 18 ani va obtine pasaport olandez".

Intrebat daca va renunta la cetatenia romana dupa ce o va obtine pe cea olandeza, Lobont a raspuns: "Daca mi se va cere, o voi face. Pentru copil, orice!". In acest caz nu va mai putea juca pentru Romania! Reactia sa? "Sint mindru ca joc in nationala. Dar inainte de toate e copilul!".

„N-as dori ca lumea sa creada ca nu vreau sa platesc pensia alimentara de 5.000 de euro. O platesc, dar, din banii pe care ii trimit, doamna Constantin face alte cheltuieli. Si nimic pentru copil”

Bogdan Lobont