Sapte medici legisti romani vor pleca in SUA, pentru a sprijini eforturile autoritatilor americane de limitare a efectelor uraganului Katrina, a anuntat astazi Oana Marinescu, Purtatorul de Cuvant al Guvernului.

Executivul a hotarat sa sprijine eforturile depuse de autoritatile americane in zonele calamitate. Ajutorul a fost stabilit in urma contactelor dintre Guvernul Romaniei si administratia americana, in functie de nevoile si legislatia SUA, precum si de disponibilitatea Romaniei.

Toate cheltuielile legate de deplasarea si activitatea echipei de medici legisti romani vor fi finantate din Fondul special la dispozitia Guvernului.

Ministerul Sanatatii i-a identificat deja pe cei sapte medici legisti. Acestia vor fi trimisi in zonele afectate, in functie de deciziile unui task-force care lucreaza la Washington.

"De asemenea, Guvernul Romaniei isi exprima disponibilitatea de a contribui si cu alte ajutoare umanitare - materiale sanitare sau produse de prima necesitate, paturi, cearceafuri - in functie de solicitarile ulterioare ale autoritatilor americane", a mai spus Marinescu.

Decizia Guvernului roman este un raspuns la mesajul adresat de presedintele SUA, G.W. Bush, prin care saluta asistenta umanitara internationala acordata SUA.