In New Orleans a fost declarata starea de urgenta. Cinci persoane evacuate din New Orelans au murit din cauza apei contaminata, iar medicii se tem ca acesta este doar inceputul.

Chiar si in aceste conditii, mii de oameni refuza sa isi paraseasca orasul in mare parte acoperit de ape. Autoritatile estimeaza ca drenarea apei va dura aproximativ trei luni.

Sistemul de canalizare din New Oreleans este complet distrus, iar apa a devenit un amestec toxic de chimicale, gunoi, cadavre si excremente umane.

Inginerii pompeaza apa care a acoperit orasul aproape in totalitate, insa doar 23 din 148 de pompe functioneaza. Elicopterele continua sa survoleze New Orleans pentru a cauta supravietuitori in timp ce echipele de salvare scotocesc in fiecare casa .

Autoritatile au facut cea mai sumbra descoperire de la declansarea operatiunilor de salvare. Peste 30 de cadavre au fost gasite intr-un sanatoriu din New Orleans, lovit de uraganul Katrina.

Alte 50 de persoane au fost salvate din acelasi sanatoriu si vor fi evacuate. ,,Nu stim exact cate cadavre vom gasi cand apele se vor retrage, insa ne asteptam sa avem mii de victime. Va fi groaznic si va trezi la realitate aceasta natiune'', a afirmat primarul orasului.

Un medic din Louisiana a estimat ca in zona au fost aduse cel putin 250,000 de pungi pentru a colecta cadavrele.