Se apropie un nou an de invatamant - dupa ce aproape toate partidele au organizat scoli de vara unde liderii lor au predat lectii importante si chiar obiecte: dl Nastase, de pilda, a donat cele doua chitare care nu-i mai sunt de folos. S-a trecut la tobe.

Inceperea anului scolar a dus deja la amanarea discutarii noului regulament care permite schimbarea presedintelui Camerei in timp ce la Senat, dl Vacaroiu a fost salvat pentru moment chiar de votul lipsa al liberalului Melescanu care a preferat o vizita in SUA. Statele Unite sunt intotdeauna mai aproape decat partidele unite si mai ales parerile unitare.

Opiniile diferite si nesigure privind cotele de impozitare pe anul viitor - unde dl Tariceanu isi schimba cifrele chiar mai des decat cravatele - i-au bagat la idei pe oamenii de afaceri care nu stiu ce-i asteapta: TVA sau PNA? Caci ziarele si televiziunile sunt doldora de dezvaluiri prin care "grupurile de interese" incearca sa se salveze sau sa se infunde unele pe altele, uneltind zi si

noapte sub supravegherea presedintelui Basescu: "structurile totalitare lucreaza continuu sub cei care au castigat alegerile". Cateodata, chiar deasupra lor sau impreuna cu ei. Aceste complicitati, inclusiv mediatice, au fost denuntate recent de dl Basescu: "cei care au afaceri destul de suspecte si-au facut si trusturi de presa cu care nu fac nimic altceva decat sa-si apere ilegalitatile".

Pai, de-asta le-au si facut: sa aiba un sprijin la batranete, la boala si la zile negre. Chestiunea este ca presa isi pierde credibilitatea daca (dirijate sau ba) dezvaluirile ei nu sunt adevarate - si nu daca-l supara pe presedinte. Daca insa patronii au comis ilegalitati, sa fie executati in justitie.

Ce atata tevatura? "Cred ca sunt putini patroni de presa care fac presa de dragul presei", a constatat presedintele. Dar cati politicieni fac politica de dragul politicii? Majoritatea o fac de dragul banilor si de dragul puterii. Daca din puterea si averea lor s-ar alege ceva bun, tot ar fi ceva. Din nefericire pentru tara asta, si averea si puterea par sa-i fi prostit pe detinatori.

Nu e grotesc faptul ca guvernul boierului Tariceanu a primit o lectie de viteza si de eficienta de la oierul Gigi Becali care ridica 200 de case pentru sinistrati la Vadu Rosca, in doua luni, pe banii lui? Poate ca Becali nu e chiar dezinteresat, are problemele sale cu Justitia, cu Sanatatea si cu Dumnezeu - dar, dincolo de ele, acest personaj grobian a dovedit ca se poate lua la intrecere si cu

guvernul si cu podul de la Maracineni al dlui Basescu. Bogatii Coalitiei puteau sa faca si ei case spalandu-si simultan pacatele - si banii. In plus, ar fi parut buni si destepti, macar o vara.