Indarjirea reprezentantilor Puterii de a impune in discutia plenului modificarile la Regulament care ar permite schimbarea lui Nicolae Vacaroiu din fruntea Senatului a dus ieri la pierderea a aproape doua ore din timpul sedintei in cautarea unei… note pierdute.

Este vorba de o nota informativa, aprobata de Biroul Permanent cu doua zile in urma, care specifica introducerea pe ordinea de zi a sedintei a Regulamentului Senatului, nota care nu figura insa pe documentele primite de senatori.

"Am constatat dimineata ca nota a disparut si cum Biroul Permanent nu stabilise sa fie scoasa, m-am mirat de ce ea a disparut", a inceput agitatia vicepresedintele forului, pedistul Radu Berceanu, acuzandu-l pe Vacaroiu ca ar fi facut presiuni la Secretariatul General al Camerei pentru "disparitia" respectivei note.

REFUZ. Cererea senatorilor Puterii de a se transa prin vot dilema a fost respinsa de Vacaroiu. "Imi cereti sa supun la vot o procedura neregulamentara. Nu pot face asta. Dumneavoastra asta urmariti, sa incalc eu procedurile ca sa aveti motive de revocare", a replicat Vacaroiu. Invocarea necesitatii discutarii legilor prioritare pentru integrare aflate pe ordinea de zi a calmat spiritele.

"Nu e intentia noastra sa discutam astazi Regulamentul. Propunerea noastra s-a referit la faptul ca a fost o hotarare a BP si a disparut aceasta nota. Nu dorim sa existe aparitii si disparitii ciudate in legatura cu Regulamentul", s-a temperat Berceanu.

In cele din urma, plenul a votat ordinea de zi fara respectiva nota informativa, senatorii trecand la discutarea proiectelor de pe ordinea de zi. Pentru a discuta modificarile la Regulament, s-a decis sa se lucreze in plen toata saptamana viitoare.

CAMERA. Pe de alta parte, liderul PSD Adrian Nastase a propus ieri ca modificarile la Regulamentul Camerei Deputatilor sa intre in vigoare la 30 de zile de la publicarea in Monitorul Oficial, astfel incat Curtea Constitutionala sa poata sa verifice constitutionalitatea textelor adoptate de Parlament.

"Eu nu sunt presedinte al Camerei prin efractie sau prin eludarea legilor, ci prin milioane de voturi care au sustinut PSD si care m-au sustinut pe mine", a spus Nastase. Tot ieri, ministrul delegat pentru relatia cu Parlamentul, Bogdan Olteanu, a acceptat sa candideze la presedintia Camerei, considerand ca ar fi benefic sa existe cat mai multi candidati.

(Aniela Nine, Carmen Vintila)