Calin Popescu-Tariceanu a dezvaluit, ieri, ca persoanele care au achizitionat actiuni Rompetrol si le-au revandut au obtinut profituri de 800%-900%.

Tariceanu a declarat, la finele sedintei de guvern, ca se numara printre cei care au cumparat si apoi au vandut actiunile detinute la firma prietenului sau, Dinu Patriciu, Rompetrol, dar ca ratiunile care l-au facut sa renunte la pachet nu sunt de natura economica.

„Ceea ce vreau sa spun este ca nu le-am vandut la cateva zile dupa achizitionare, ci le-am vandut tarziu, si o parte din ele le-am vandut dupa ce am devenit prim-ministru si nu am vrut sa se considere un conflict de interese. Deci nu le-am vandut din motive economice, ci pentru ca functia mi-a impus acest lucru”, sustine seful executivului.

„Evenimentul zilei” dezvaluia in numarul de ieri ca premierul Tariceanu, dar si Sorin Rosca Stanescu, Verestoy Attila si Camelia Voiculescu au castigat sume importante in urma presupusei manipulari a pietei bursiere, imputata de procurori omului de afaceri Dinu Patriciu.

Cele patru personaje ar fi cumparat actiuni Rompetrol la preturi scazute, la scurt timp dupa inceperea listarii companiei la bursa, pentru ca dupa cateva zile sa le revanda la preturi mult mai mari.