La invitatia partii romane are loc vineri, 9 septembrie, la Iasi, intalnirea informala dintre ministrul afacerilor externe, domnul Mihai-Razvan Ungureanu si domnul Andrei Stratan, vice prim-ministru, ministrul afacerilor externe si integrarii europene al Republicii Moldova.

Dialogul sefilor celor doua diplomatii prilejuieste trecerea in revista a temelor prioritare de pe agenda bilaterala, precum si abordarea subiectelor de actualitate cu incidenta directa asupra situatiei politice si de securitate la nivel regional si european.

Schimbul de opinii preconizat vizeaza armonizarea perceptiilor privind perspectivele de solutionare a conflictului transnistrean.

Totodata, se are in vedere actualizarea inventarului de modalitati prin care demersurile autoritatilor de la Chisinau de apropiere de structurile europene si euro-atlantice pot fi sprijinite eficient de Romania, in logica parteneriatului si solidaritatii neconjuncturale ce defineste raporturile dintre cele doua tari.

Romania s-a manifestat consecvent pentru identificarea unei solutii viabile si echilibrate a dosarului transnistrean, care sa faciliteze o rezolvare europeana pentru o problema europeana, intr-un orizont de timp previzibil.