In Romania suntem toti discriminati economic. Discriminati fata de baroni, regi, imparati si alte astfel de fenomene economice inconjuratoare. Ar trebui sa avem toti burse sociale. Dar nu. Am aflat cu stupoare ca la UPB se stabileste o taxa anuala de 26.000.000 lei. Asta dupe ce "a scazut" de la 32.000.000 lei. Si nu imi amintesc sa fi produs vre-un mare geniu in ultimii 15 ani.

Si nici nu am intalnit absolventi multumiti ca au fost formati profesional in UPB! Poate ma insel si stiti voi!

Reforma invatamantului, mai ales in zonele rurale, nu se poate face pe principii ideologice. Mai intai trebuie sa se nasca motivatia. Si motivatia este in primul rand economica.

Trebuie sa existe si sa fie sigura implicatia scoala->inteligenta->munca->bani->bunastare. Abia apoi poate sa apara motivatiile sociale si ideologice. Abia atunci se poate impune modelul ... francez ... de exemplu.

Pe de alta parte...

Cris are dreptate! Este foarte grava situatia cu generalii pe care a semnalat-o el. Plata exagerata a generalilor ascunde de fapt o realitate periculoasa: - Romania este manipulata si controlata prin forta!

Si nu criticati prea rapid aceasta afirmatie. Daca va uitati in istorie, veti constata ca discrepata mare dintre veniturile militarilor (cadrelor de conducere) si cele ale populatiei, pe care teoretic trebuie sa o deserveasca, dezvaluie lipsa libertatii si interese obscure ale celui/celor care conduc si platesc acele cadre militare. (Vezi de curand situatiile KGB-ului si Securitatii)

Cine a dat acei bani trebuie sa si explice de ce a facut acel gest. De ce sunt platiti exagerat de mult fata de veniturile medii ale romanilor? De unde sunt acei bani si cat de eficienta este cheltuirea lor.

Hai Basescu! Zi! Ca esti seful lor!

Albu Zahar