In ciuda ordinului dat de primarul Ray Nagin, care ceruse evacuarea in intregime a orasului, circa 10.000 de persoane au ramas in continuare in locuintele lor.

Multe din ele s-au decis acum sa plece de bunavoie din oras, insa in cazul altora, politia a fost nevoita sa le puna catuse la maini si sa le transporte in centre speciale de evacuare.

Primarul orasului crede ca numarul total al celor decedati ar putea urca pana la 10.000.

La New Orleans au fost trimisi de altfel 25.000 de saci in care sa fie transportate cadavrele.

In continuare circa 60 la suta din oras este cuprins de apa, cu toate ca se lucreaza intens la pomparea ei.

Apa este contaminata cu fecale, cu bacteria E-coli, precum si cu substante chimice. Peste tot pot fi vazute, plutind, cadavre. Exista mari temeri privind producerea unor epidemii.

Prime ajutoare concrete

Presedintele Bush a declarat ca fiecare familie care a avut de suferit din cauza Uraganului Katrina va beneficia de un prim ajutor financiar de doua mii de dolari.

George Bush a mai declarat ziua de 16 septembrie zi nationala de rugaciune si rememorare a victimelor uraganului.

Multi supravietuitori multumesc lui Dumnezeu ca au scapat cu viata

Intre timp, Congresul a aprobat cererea presedintelui de suplimentare a fondului de asistenta umanitara si de salvare cu 51 de miliarde de dolari.

Iar in zonele de pe coasta Golfului Mexic, lovite de uragan, s-a aflat vicepresedintele Dick Cheney.

Presedintele Bush a fost aspru criticat pentru faptul ca au trebuit sa treaca cinci zile inainte sa viziteze regiunea si nici macar nu s-a dus la New Orleans.

Dar de atunci incoace, a revenit in zona, imbratisandu-i pe oamenii asupra carora s-a abatut dezastrul si promitandu-le ajutoare.

Iar ieri, o mare parte a administratiei s-a aflat in zona de dezastru - inclusiv sotia presedintelui, Laura, mai multi ministri si vicepresedintele Dick Cheney.

"Vom reconstrui aceasta parte de statul Mississippi, vom reconstrui New Orleans si Louisiana, si ma gandesc, a spus Dick Cheney, ca atunci cand se va termina totul, vor fi mii de americani care vor merita de la noi toti un multumesc din tot sufletul pentru curajul si hotararea de care au dat dovada in fata unei mari nenorociri".

Vicepresedintele Cheney s-a declarat mandru ca are privilegiul de a sta de vorba cu oamenii locului, atat de decisi sa nu se lase infranti.

Dar in localitatea Gulfport, din Mississippi, un protestatar a inceput sa tipe la el, strigand obscenitati - dar Dick Cheney spune ca a fost singura data, in tot cursul calatoriei, cand i-a fost dat sa auda o astfel de interpelare.

In capitala federala, in special in Congres, se aud pe de alta parte multe voci furioase care cer sa se faca o ancheta si care critica modul in care a reactionat administratia Bush.

Liderii Partidului Democrat spun ca orice astfel de ancheta trebuie facuta de un organism independent.