Pilotul iberic al lui Renault poate deveni, dupa Grand Prix-ul Belgiei care se disputa miine, cel mai tinar campion din istoria Formulei 1.

Fernando Alonso are miine, in Marele Premiu de Formula 1 al Belgiei, o prima ocazie de a prelua coroana mondiala de la Michael Schumacher. Inaintea acestei a 16-a etape a Campionatului Mondial, ibericul are 27 de puncte in fata lui Kimi Raikkonen, iar daca va reusi sa mareasca aceasta diferenta cu patru puncte, finlandezul nu il mai poate ajunge nici matematic.

Conchistadorul din Asturia a lasat sa se inteleaga ca nu se va impacienta daca nu il va detrona acum pe kaiserul Schumacher, el fiind dispus sa astepte si marile premii ale Braziliei, Japoniei sau Chinei pentru a intra in posesia titlului.

Dezastrul Ferrari a inceput la Spa

Traseul belgian scoate in evidenta foarte clar deficienta monoposturilor, astfel ca superioritatea celor de la McLaren Mercedes le-ar asigura, teoretic, lui Raikkonen si Montoya primele pozitii.

Anul trecut, victoria in Grand Prix-ul Belgiei i-a revenit belgianului, care punea la vremea respectiva capat unui sir de sapte victorii de etapa consecutive ale lui Michael Schumacher, iar in 2005, Fernando Alonso are sansa de a-l stopa pe acelasi Schumacher.

Spaniolul poate deveni, la 24 de ani, cel mai tinar campion mondial din istoria Formulei 1, el urmind sa marcheze, oficial, sfirsitul hegemoniei din acest inceput de mileniu a pilotului german. De altfel, Spa 2004 a fost cursa care a prevestit dezastrul Ferrari, in cele 12 luni scurse de atunci Schumacher cistigind o singura data, in asa-zisa cursa de la Indianapolis.

Spa-Francorchamps are cel mai lung tur de circuit (aproape 7 km) din actualul sezon al Formulei 1, pune la mare incercare priceperea mecanicilor si ii incinta pe piloti, prin serpentinele taiate prin padurea valona de la poalele Ardenilor. Pe linia dreapta de dinainte de virajul Les Combes, vitezele monposturilor ajung chiar pina 320 km/ora.

Red Bull a cumparat Minardi

Cursa din Belgia, ultima din calendarul european al acestui an, se va desfasura miine, de la ora 15.00 (TVR 1, in direct). Independent de concursul din weekend, Red Bull vrea sa isi extinda prezenta in Marele Circ. Dupa ce anul trecut a cumparat echipa Jaguar, miliardarul austriac Dietrich Mateschitz, patronul companiei de bauturi energizante, se pare ca a achizitionat si scuderia Minardi.

El ar deveni astfel primul om care detine doua echipe in F1, una dintre ele urmind sa serveasca drept laborator pentru testarea noilor tehnologii si scoala de formare a pilotilor.