Clubul care l-a concediat pe Mutu pentru ca a luat cocaina, Chelsea Londra, este acuzat de Federatia Engleza de Fotbal (FA) ca a efectuat din proprie initiativa teste antidoping, lucru care este in contradictie cu regula 1 (e) a Regulamentului de Control Antidoping al Federatiei.

Acesta stipuleaza ca: „Testele/depistarile private ale jucatorilor de catre cluburi, responsabili ai clubului sau de oricare alte persoane care se supun regulilor FA sunt interzise. Acestea vor fi considerate drept o conduita care se interfereaza cu programul de control antidoping al FA si, in consecinta, vor fi impuse actiuni”.

Clubul Chelsea a emis o declaratie care explica la ce caz anume se refera acuzele FA. „Data si testele in chestiune se refera direct la cazul Adrian Mutu. Acest test din 12 iulie a fost negativ. Apoi, acelasi jucator a fost depistat pozitiv cu cocaina la un test aprobat de FA, iar contractul sau cu Chelsea a fost reziliat.

Chelsea este angajata in lupta impotriva drogurilor in fotbal. Noi credem ca am demonstrat acest lucru prin actiunile noastre si nu vom incerca niciodata sa incalcam vreo regula pentru a acoperi folosirea de droguri in sport”, se mentioneaza in comunicatul clubului.

Chelsea este cunoscuta pentru atitudinea dura fata de jucatorii care se dopeaza sau folosesc asa-zisele „droguri recreationale”. In ianuarie 2003, portarul australian Mark Bosnich a fost concediat, la fel ca si Mutu in octombrie 2004, pentru consum de cocaina.

Chelsea trebuie sa raspunda in mod oficial la acuzatiile FA pana pe 23 septembrie.