In cadrul emisiunii sportive "Totul pentru sportul craiovean", difuzata luni seara, pe postul local Terra Sat, omul de afaceri Adrian Mititelu a declarat ca a dat 20.000 de euro edililor din Banie, pentru a obtine Planul Urbanistic de Detaliu (PUD) necesar vanzarii unui teren.

Varsandu-si focul pe edilii locali care nu l-au ajutat cu nimic niciodata, Mititelu a povestit cum a facut el rost de "vreo cateva milioane de euro" din vanzarea unui teren (parte din tarlaua 23 care, pana in 2002, apartinea Societatii de Cercetare si Productie Pomicola Craiova) celor de la PIC Arges. Pe terenul cu pricina, societatea PIC a platit, potrivit unor surse locale, suma de 2.750.

000 de euro, urmand ca pana anul viitor sa construiasca acolo un hypermarket de dimensiunile Carrefour Militari.

"Grosul banilor care i-am facut se datoreaza tranzactiei cu PIC (al carei director este Cornel Penescu - n.n.). Nu va dati seama ce presiuni am facut ca sa pot trece acest PUD prin consiliu! S-a pus problema... grupul Camataru sa-mi blocheze trecerea PUD-lui ca sa nu am bani pentru Universitatea.

Deci, PUD-ul asta era pentru un teren al meu care imi apartinea, ca oamenii aia sa poata sa construiasca. Va spun o chestie, am dat si spaga ca sa treaca. Pe cuvant de onoare! Au luat-o de la altii, nu au luat-o de la mine. Ca sa treaca PUD-ul am platit 20.000 de dolari spaga“, a spus Mititelu.

Scuze publice

Principalii vizati de atacurile patronului Universitatii, primarul Antonie Solomon, viceprimarul Gheorghe Nedelescu si consilierul local Rodion Camataru, au negat ca ar avea cunostinta despre cele spuse de omul de afaceri, sustinand chiar ca-l vor da in judecata.

A doua zi dupa eveniment, Mititelu a trimis un fax prin care-si cerea "scuze publice", retractandu-si in totalitate spusele si recunoscand: "Am gresit". Cu toate acestea, afirmatiile sale initiale au ramas inregistrate pe caseta postului craiovean Terra Sat.

Acum, Mititelu va trebui sa dea socoteala procurorilor anticoruptie pentru modul in care a obtinut PUD-ul pentru tranzactionarea terenului cu pricina, fiind posibil sa fie intrebat si despre imprejurarile in care a intrat in posesia suprafetei respective de pamant.

Indiferent de rezultatul anchetei, patronul Universitatii Craiova va suporta, oricum, povara propriilor declaratii, avand in vedere intentia edililor locali de a-l actiona in justitie.