Pilotul finlandez Kimi Raikkonen a obtinut astazi o noua victorie in Marele Premiu al Belgiei, dupa cea de anul trecut, si se mentine, cu sanse slabe insa, in lupta pentru titlul mondial. Pe locul 2 a iesit Fernando Alonso, urmat de Jenson Button. J.P.

Montoya si Michael Schumacher au abandonat in urma unor incidente ce urmeaza sa fie analizate de stewarzii cursei.

Sato penalizat pentru acrosajul cu Schumacher

Pilotul japonez al echipei BAR-Honda, Takuma Sato, va fi penalizat cu zece locuri pe grila de start la Marele Premiu al Braziliei, care va avea loc pe 25 septembrie, dupa ce a provocat acrosajul in urma caruia atat el cat si Michael Schumacher (Ferrari) au abandonat.

„Dupa ce au ascultat explicatiile reprezentantilor celor doi concurenti si pe cele ale celor doi piloti, comisarii au decis ca pilotul monopostului cu numarul 4, Takuma Sato, a provocat coliziunea si va trebui sa fie penalizat cu zece locuri pe grila de start la urmatorul Grand Prix la care va participa”, se arata intr-un comunicat al

FIA. In comunicat se mentioneaza ca Sato are dreptul sa faca apel. Takuma Sato l-a lovit in spate pe Michael Schumacher, in turul 14 al cursei de pe circuitul de la Spa-Francorchamps, iar cei doi piloti au fost nevoiti sa abandoneze.

MARELE PREMIU AL BELGIEI / 44 DE TURURI

Loc Pilot Echipa Diferenta Opriri

1 K. Raikkonen McLaren 2

2 F. Alonso Renault 28.3 2

3 J. Button BAR 32.0 3

4 M. Webber Williams 69.1 4

5 R. Barrichello Ferrari 97.0 3

6 J. Villeneuve Sauber 97.3 1

7 R. Schumacher Toyota 99.5 4

8 T. Monteiro Jordan + 1 tur 2

9 C. Klien Red Bull + 1 tur 3

10 F. Massa Sauber + 1 tur 3

11 N. Karthikeyan Jordan + 1 tur 2

12 C. Albers Minardi + 3 tururi 2

13 R. Doornbos Minardi + 3 tururi 3

14 J. Montoya McLaren abandon 2

15 A. Pizzonia Williams abandon 3

16 J. Trulli Toyota abandon 3

17 D. Coulthard Red Bull abandon 2

18 T. Sato BAR abandon 2

19 M. Schumacher Ferrari abandon 2

20 G. Fisichella Renault abandon

--------------------------------------------------------------------------------

ULTIMUL TUR - Kimi Raikkonen cistiga, urmat de Alonso, Button, Webber, Barrichello, Villeneuve, Ralf Schumacher si Tiago Monteiro !!! Acesta obtine primul sau punct real (dupa cele din cursa de la Indianapolis).

ULTIMUL TUR - Monteiro se indreapta spre un punct !!!

TURUL 43 - Intre timp, Raikkonen are un avans de 40 de secunde fata de Alonso, insa victoria sa va fi un amara.

TURUL 43 - Atit incidentul dintre cei doi, cit si cel dintre M. Schumacher si Sato vor fi analizate de comisarii de cursa dupa incheirea acesteia.

TURUL 42 - Pizzonia si Montoya se ciocnesc si ies in decor !!!!

TURUL 41 - Pizzonia opreste la standuri. A 4-a sa oprire. Intre timp, Raikkonen nu scade ritmul, avansul sau fiind acum de 20.8 secunde !!! Barrichello opreste si el la standuri, unde trece pe slickuri.

TURUL 40 - Kimi Raikkonen are acum un avans de 15 secunde.

TURUL 39 - Barrichello este depasit de Button. Webber opreste la boxe si trece pe pneuri de uscat.

TURUL 38 - Klien il depaseste pe Massa pentru locul 11. Raikkonen conduce cu 10 secunde avans, iar Montoya se afla la alte 16 secunde in fata lui Alonso, ocupantul locului 3.

TURUL 37 - Top 8: Raikkonen, Montoya, Alonso, Barrichello, Button, Webber, R. Schumacher, Pizzonia.

TURUL 36 - Jarno Trulli iese in decor !!! Se flutura steagurile galbene.

TURUL 36 - Raikkonen opreste pentru 6.2 secunde la standuri, ramine cu pneuri intermediare, si revine tot pe prima pozitie !!

TURUL 35 - Raikkonen zboara !!! Reuseste un nou record de tur de pista !!!

TURUL 34 - Button opreste la standuri. Karthikeyan, Pizzonia si Trulli fac acelasi lucru. Kimi Raikkonen este acum lider la Spa.

TURUL 33 - Nici Alonso nu a riscat sa treaca pe pneuri de uscat. Montoya a oprit si el pentru realimentare, la fel si Webber.

TURUL 32 - Barrichello a ramas cu aceleasi pneuri intermediare. Massa este depasit de Monteiro, pare a avea grave probleme cu pneurile de uscat. Raikkonen este la doar 0.4 secunde in spatele lui Montoya.

TURUL 32 - Massa e foarte lent pe slickuri si este depasit de Villeneuve. Barrichello intra la boxe, la fel si Alonso.

TURUL 31 - Monteiro intra la standuri, unde schimba tot cu pneuri intermediare. Pista pare sa se fi uscat in mare parte.

TURUL 30 - Raikkonen s-a apropiat la doar 1.4 secunde de Montoya. Massa a oprit la standuri, unde trece pe pneuri de uscat.

TURUL 29 - Tiago Monteiro iese pentru moment in decor, dar revine pe pista. Portughezul a fost fortat de Villeneuve sa iasa in decor. Massa opreste la standuri.

TURUL 29 - Villeneuve pica 2 locuri, sub Pizzonia si Monteiro !!! Are probleme cu pneurile de uscat.

TURUL 28 - Pneurile intermediare ale lui Montoya par destul de tocite, astfel ca pilotul columbian spera ca pista sa se usuce cit mai repede.

TURUL 28 - Daca aceasta clasare se mentine, cu Montoya pe 1, Raikkonen pe 2 si Alonso pe 3, McLaren va deveni lider in clasamentul constructorilor.

TURUL 27 - Si Doornbos a iesit din cauza pneurilor de uscat, care nu sunt o varianta buna pentru moment pentru aceasta pista. Ralf revine pe pozitia a 12-a. Raikkonen este acum pe 2, la 4.9 secunde in spatele lui Montoya.

TURUL 26 - Doornbos iese si el in decor. Sato vorbeste referitor la incidentul cu Michael Schumacher, spunind ca rotile din fata i s-au blocat si nu a mai putut evita ciocnirea.

TURUL 25 - Ralf Schumacher iese in decor, dar poate reveni si reintra in cursa. El tocmai isi pusese pneuri de uscat, dar se dovedesc a fi o decizie gresita si revine la boxe.

TURUL 24 - Jenson Button reuseste sa treaca de Villeneuve pentru locul 8. Ralf Schumacher intra la boxe acum.

TURUL 23 - Primii doi piloti se distanteaza de Raikkonen, aflat cu 6.1 secunde in urma, urmat la alte 9 secunde de Alonso. Albers intra la boxe.

TURUL 22 - Michael Schumacher a declarat ca nu este prima data cind Sato este implicat in astfel de incidente, spunind ca nu este prea fericit.

TURUL 21 - Villeneuve face in cele din urma prima oprire pentru realimentare. Schimba si pneurile, cu unele intermediare.

TURUL 20 - Pista devine din ce in ce mai uscata. Ralf este la 0.7 secunde in spatele lui Montoya. Villeneuve este pe 4, la 2.4 secunde in spatele lui Kimi Raikkonen.

TURUL 19 - Primii 2 piloti se distanteaza de la Kimi Raikkonen, locul 3, la 6.1 secunde.

TURUL 18 - Ralf Schumacher la doar 0.8 secunde in spatele liderului Montoya. Coulthard abandoneaza cu probleme la motor.

TURUL 17 - Barrichello trece de Massa si urca pe 6, in spatele lui Alonso.

TURUL 16 - Ralf Schumacher reduce la doar 2.8 secunde diferenta intre el si Montoya.

TURUL 15 - Alonso incearca sa-l depaseasca pe Villeneuve pentru locul 4. Pe locul 1 se mentine Montoya, urmat de R. Schumacher si Kimi Raikkonen.

TURUL 14 - Schumi rateaza sansa de a-si arata clasa. Pilotul japonez l-a lovit in curba, estimind gresit controlul monopostului. Se flutura steagurile galbene. Schumacher l-a lovit peste casca pe japonez.

TURUL 13 - Michael Schumacher se ciocneste central cu Sato, se duce la japonez si se cearta cu el, fiind suparat !!!!! Sato l-a lovit din spate pe german.

TURUL 13 - Cursa continua odata ce SC-ul reintra la boxe. Ordinea este aceasta : Montoya, Villeneuve, R. Schumacher, Raikkonen, Alonso, Massa.

TURUL 13 - Villeneuve este singurul care de fapt nu a oprit, pare sa fie al doilea, dupa Montoya. Schumi a trecut pe pneuri de ploaie.

TURUL 12 - Toata lumea a oprit la standuri, unii piloti au trecut pe pneuri de uscat.

TURUL 11 - Apare Safety Car-ul in urma deraparii din Eau Rouge, un viraj apreciat de multi piloti, si majoritatea monoposturilor intra la standuri.

TURUL 10 - Alonso este presat de Michael Schumacher. Coechipierul sau, Giancarlo Fisichella, iese spectaculos in decor si se flutura steagurile galbene. Primul abandon de astazi, dupa ce italianul a derapat si s-a zdrobit de pneurile din decor.

TURUL 10 - Montoya nu poate primi ordine de echipa pentru a se lasa depasit, acest lucru fiind specificat in contractul sau. Ron Dennis crede insa ca pilotul columbian va lua decizia corecta pentru echipa.

TURUL 9 - Montoya conduce prin zone cu apa, pentru a-si raci pneurile. Raikkonen este la 0.6 secunde in spatele sau.

TURUL 8 - Massa il depaseste pe Coulthard. Raikkonen este la 0.9 secunde in spatele lui Montoya.

TURUL 7 - Ralf trece de Button. Michael Schumacher este pe 5, la 1.5 secunde in spatele lui Alonso.

TURUL 7 - Button este atacat de Ralf Schumacher, care incearca sa urce pe 7. Montoya este la o secunda in fata lui Raikkonen pe prima pozitie. Trulli este la 4.4 secunde in spatele lui Kimi.

TURUL 6 - Fisichella reuseste sa treaca de Coulthard pentru locul 10.

TURUL 5 - Este prognozata o scurta ploaie in aproximativ 15 minute.

TURUL 5 - Raikkonen este la 1.5 secunde in spatele lui Montoya. Fisichella incearca sa treaca de Coulthard pentru locul 10, dar nu reuseste. Albers a trecut pe la standuri.

TURUL 4 - Monoposturile McLaren stabilesc recorduri de viteza, mult peste ce reusesc ceilalti piloti. Alonso are probleme cu controlul, deoarece are mai putina greutate in masina, dar daca pista se va usca, va avea un avantaj de viteza.

TURUL 3 - Sato reuseste sa urce pe pozitia a 6-a, de pe 10. Fisichella urca pe 10, trecind de Webber.

TURUL 2 - Michael Schumacher urca pe locul 5, depasindu-si fratele. Alonso il preseaza pe Trulli pentru pozitia a 3-a.

TURUL 1 - Se porneste in cursa !!! Montoya porneste bine, urmat de Kimi si de Trulli. Masinile lasa un jet de apa in spate care poate afecta vizibilitatea pilotilor ramasi in urma.

Acesta este cel mai lung circuit, un tur de pista avind 6.97 kilometri.

Toti pilotii par ca folosesc pentru moment pneuri intermediare.

Kimi Raikkonen a cistigat aici anul trecut, dar Michael Schumacher are 6 victorii pe acest circuit. Poate germanul sa cistige astazi o cursa cu ajutorul unor conditii meteo preferate ?

Se porneste in turul de formare, circuitul este acoperit de ceata.

La cursa de GP2 din aceasta dimineata au fost multe accidente, asa ca ne putem astepta la iesiri din circuit astazi.

Circuitul de la Spa-Francorchamps este cunoscut pentru vremea impredictibila.

Ambele monoposturi Minardi vor porni de la standuri. Vor face plinul si isi vor adapta setarile la conditiile de afara. Se asteapta sa ploua oricind in timpul cursei.

Pista este umeda, chiar daca nu mai ploua.

Seful Renault, Flavio Briatore, anunta ca va fi multumit daca pilotii sai vor reusi sa termine cursa si sa obtina 6-7 puncte.

A plouat de dimineata, insa acum cerul este innorat. Va fi foarte interesant de vazut cu ce tipuri de pneuri vor porni pilotii. Massa crede ca vor fi folosite pneuri intermediare. Va fi o cursa care-i va placea lui Michael Schumacher.