Grupul german Allianz, care detine 55,5% din firma italiana de asigurari RAS, intentioneaza sa obtina controlul total asupra acesteia, in cadrul unei tranzactii in valoare de 5 miliarde de euro, a declarat o sursa financiara, confirmand o serie de informatii aparute in presa, informeaza Mediafax.

Publicatia financiara italiana „Il Sole 24 Ore“ a informat recent ca Allianz va cumpara circa 45% din actiunile ordinare RAS pe care nu le detine, precum si 100% din titlurile de economisire ale grupului italian, care, impreuna, totalizeaza circa 5 miliarde de euro (6,2 miliarde de dolari), la pretul pietei.

Sursa citata a confirmat existenta unui astfel de plan, dar a precizat ca Allianz nu intentioneaza sa fuzioneze compania RAS cu o alta divizie detinuta in Italia de grupul german - Lloyd Adriatico, cu sediul la Trieste - asa cum informase publicatia. Reprezentantii companiilor RAS si Allianz au refuzat sa comenteze informatiile.

„Il Sole 24 Ore“ a mai relatat ca Allianz primeste consultanta pentru aceasta tranzactie din partea bancilor Mediobanca si UniCredito.