Inalta Curte de Casatie si Justitie va decide pe 28 septembrie daca admite recursul formulat de Miron Cozma impotriva sentintei in dosarul Costesti. Instanta l-a condamnat pe Cozma la 10 ani de inchisoare pentru instigare la subminarea puterii de stat, in timpul mineriadei din ianuarie 1999.

Luni, Miron Cozma a fost preluat de o echipa de politisti de la hotelul din preajma aeroportului Otopeni unde a innoptat. Tot drumul pana la Inalta Curte de Casatie si Justitie, Cozma l-a parcurs escortat de oamenii legii si de presa.

Instanta suprema va decide daca fostul lider al minerilor va fi sau nu incarcerat pentru mineriada din 1999 de la Costesti. El a mai fost citat pe 22 iunie, insa atunci nu s-a prezentat invocand interdictia primita de a intra in Bucuresti.

In cazul in care va fi mentinuta pedeapsa actuala de 10 ani de inchisoare Miron Cosma nu se va intoarce dupa gratii. Legea spune ca un detinut care este condamnat de mai multe ori face doar pedeapsa cea mai mare. In cazul sau, cea mai mare pedeapsa este de 18 ani de inchisoare, pedeapsa din care a facut 8 ani si care a fost gratiata.