Al Qaida a marcat in felul ei implinirea a 4 ani de la atentatele din 11 septembrie: cu o noua serie de amenintari, facute publice pe Internet sau trimise pe caseta video.

"Dupa Madrid ssi Londra, urmeaza Los Angeles si Melbourne", ameninta un barbat cu fata acoperita, in inregistrarea primita de biroul din Pakistan al postului de televiziune american ABC.

Barbatul pare sa fie Adam Gadhan, originar din California si convertit la Islam in adolescenta Autoritatile americane spun insa ca trebuie sa mai faca investigatii pana sa poata confirma identitatea barbatului si autenticitatea inregistrarii.

Si liderul ramurii irakiene a retelei Al Qaida difuzat un mesaj pe Internet. Abu Musab Al Zarqawi a acuzat trupele americane ca au folosit gaze toxice in recenta ofensiva lansata in orasul Tal Afar si i-a avertizat ca "mania lui Allah nu va intarzia sa ii loveasca.

Zarqawi a mai spus ca uraganul Katrina, care a devastat coasta sud-estica a Americii, a fost "un prim raspuns la rugaciunile oprimatilor din lumea araba".