Deputatii liberali decid astazi, in cadrul sedintei de grup, care va fi inlocuitorul lui Adrian Nastase in functia de presedinte al Camerei Deputatilor.

Deocamdata, cei mai acerbi competitori sunt Mona Musca si Bogdan Olteanu - ministru Delegat pentru Relatia cu Parlamentul, care are si cele mai mari sanse. Ceilalti doi competitori sunt deputatii Titus Gheorghiof si Dan Radu Rusanu.

Fostul ministru al Culturii, Mona Musca, a declarat ieri ca ramane consecventa deciziei sale de a candida pentru functia de presedinte al Camerei. Asta, in pofida faptului ca nu mai este in gratiile conducerii partidului de cand si-a exprimat fatis nemultumirea fata de liderul PNL, Calin Popescu Tariceanu.

„Ma mentin pe aceeasi pozitie. Este vorba despre propunerea mea si a Aliantei de reformare a Camerei Deputatilor“, ne-a spus Mona Musca.

Deputatul liberal nu renunta la competitie si pentru ca a fost nominalizata prin vot unanim, de catre conducerea Aliantei, impreuna cu democratul Radu Berceanu pentru a-i inlocui pe presedintii celor doua foruri legislative. Cat priveste sansele pe care le are, Mona Musca a spus ca membrii grupului PNL sunt liberi sa aprecieze sau nu o „activitate politica de 15 ani“.

Mona Musca este cotata pe locul al doilea, in topul politicienilor momentului, dupa presedintele Traian Basescu. Ea s-a abtinut de la a comenta sansele pe care le au ceilalti competitori.

In ciuda zvonurilor ca ar putea renunta la aceasta competitie, Dan Radu Rusanu a declarat ieri sec ca este dispus sa treaca prin filtrul votului, pentru sefia Camerei Deputatilor. Nici Titus Gheorghiof nu demobilizeaza prea usor. „Ar fi pacat sa stric grupul. Daca ii las singuri or sa zica ca sunt Sfanta Treime si chiar nu are rost“, a spus deputatul liberal.

Bogdan Olteanu, ultimul intrat in competitie, pare, potrivit unor voci din interiorul PNL, ca are cele mai multe sanse. Motivul ar fi acela ca atat el, cat si Dan Radu Rusanu sunt apropiati ai premierului Calin Popescu Tariceanu si, prin urmare, se calca pe picioare pentru acelasi „electorat“ in interiorul grupului.

Delegatia Permanenta a PNL a decis ca succesorul lui Nastase va fi ales de grupul PNL din Camera Deputatilor, urmand doar sa fie validat de conducerea partidului.