Firma de studiere a pietei Displaysearch a afirmat ca rezultatele pentru al doilea trimestru calendaristic ale acestui an au aratat o crestere a vanzarilor de monitoare LCD cu patru procente, in timp ce pretul mediu al acestora a scazut.

Firma a declarat ca pretul de desfacere pentru monitoare LCD de 15-inch si 17-inch au scauzt de la 245$ la 228$, si respectiv de la 306$ la 285$, comparativ cu primul trimestru.

Acest lucru a cauzat o scadere generala a veniturilor de la 7.8 miliarde $ in primul trimestru la 7.7$ in al doilea trimestru.

Vanzatorii au fost scutiti de o scadere si mai mare a veniturilor datorita continuei treceri la afisaje mai mari. Desi cele de 17-inch au realizat cea mai mare parte din venituri, categoria monitoarelor de 19-inch a crescut de la 18.3% in primul trimestru la 21.6% in cel de al doilea.

Monitoarele CRT (cathode ray tube) detin acum doar o treime din totalul pietei de monitoare. Dell, spune Displaysearch, are 20.3% din piata monitoarelor LCD, Samsung 11%, HP 9.4% , Acer 7% si LG Electronics 5.7%. Cota de piata a Dell a crescut cu doar cinci procente, in timp ce cotele de piata ale Samsung si HP au crescut cu 15%, respectiv 16%.