Daniel Morar, procurorul general al PNA, a sustinut marti o conferinta de presa in care a prezentat concluziile sale dupa analiza institutiei. Morar a spus ca a gasit o multitudine de anchete care vizeaza cazuri de mica coruptie.

De asemenea, el a atacat serviciile de informatii, spunind ca sesizarile acestora nu ajuta prea mult. "Ei ne dau de mult ori informatii care au aparut deja in presa".

Despre dosarele soldate cu neinceperea urmaririi penale, Morar a spus ca a sesizat retinerea procurorilor in a ancheta persoanele publice.

Morar a mai declarat ca exista scurgeri de informatii din institutie. El a spous ca exista dosare in care ancheta merge foarte bine pina la un punct, dupa care persoana vizata pare ca este instiintata de ancheta. Morar a precizat ca a fost vorba despre interceptari de comunicatii care le-au fost aduse la cunostinta celor urmariti.

Morar a spus ca a propus Parlamentului un proiect de lege prin care cere scoaterea din competenta PNA a anchetarii primarilor si agentilor de politie. El s-a aratat insa nemultumit de faptul ca PNA nu poate ancheta demnitarii.

Seful PNA a anuntat ca, pina la sfirsitul anului, vom putea sesiza o schimbare a modului de lucru si vor exista dosare de mare coruptie instrumentate de procurorii institutiei.

Morar a propus ridicarea plafoanelor pentru care PNA poate fi sesizat in cazuri de mituire si prejudicii aduse de un potential faptuitor.