Vicepresedintele PSD, Titus Corlatean, a declarat in exclusivitate in cadrul emisiunii “Romania la Raport”, realizata de Andreea Pora la Radio MIX, ca “vicepresedintele PES-ului, purtatorul de cuvant pe probleme de politica externa si unul din liderii importanti ai Parlamentului European, domnul Zvoboda, din partea grupului socialist, va asista joi la dezbaterile in plenul Camerei Deputatilor pe

marginea modificarii regulamentului celor 2 camere. Au fost lansate semnale serioase de ingrijorare vizavi de ceea ce se intampla. Noi nu dorim, la nivelul PSD-ului, sa aducem noi atingere aderarii la Uniunea Europeana. Cei care insa provoaca aceste chestiuni trebuie sa isi asume responsabilitatea”.

Intrebat daca vede in aceasta prezenta la dezbateri o forma de presiune, vicepresedintele PNL, Teodor Melescanu, a spus ca “este cea mai buna modalitate ca sa se convinga si colegii din Partidul Socialist European in legatura cu ce se intampla intr-un proces foarte firesc de aducere la zi a unor regulamente de functionare ale Parlamentului.

Dincolo de asta trebuie sa recunosc ca fiecare familie politica, mai ales in conditiile unui lobby foarte serios pe care il fac colegii de la PSD, incearca sa isi sprijine propriile formatiuni care sunt afiliate. Sa nu ne imbatam cu apa rece.

Si in Parlamentul European este aceeasi batalie politica, cand e vorba de teme mai importante sau mai putin importante, intre marile familii politice europene [...]

Eu cred ca este un prilej foarte bun de a vedea ca avem o dezbatere in cele mai bune conditii democratice, sigur inafara de anumite presiuni exterioare care se fac, dar o dezbatere foarte normala in legatura cu modul in care trebuie sa ne organizam procedurile noastre de lucru”.

Intreaga emisiune poate fi ascultata pe www.infomix.ro.