Conducerea companiei Petrom a organizat o conferinta de presa in care si-a prezentat politica de preturi. Iesirea in public a bosilor Petrom, fara precedent, are loc la o zi dupa ce Traian Basescu a anuntat ca privatizarea Petrom va fi analizata de Presedintie.

Gheorghe Constantinescu, CEO Petrom, a explicat ca pretul produselor finite a crescut din cauza exploziei preturilor la nivel mondial.

Wolfgang Ruttenstorfer a sustinut faptul ca Petrom nu poate scadea pretul pentru ca ar fi acuzata de politica de dumping.

Sefii Petrom nu au explicat insa de ce cresc preturile, in conditiile in care compania foloseste petrol romanesc, care nu este cumparat la preturile de pe plan mondial.

Wolfgang Ruttenstorfer a mai sustinut ca pretul produselor finite este influentat, in proportie de 48%, de taxele si accizele impuse de stat.

Ruttenstorfer a declarat ca pretul produselor petroliere din Romania este mai mic decit in Bulgaria sau Ungaria, Petrom avind o "politica a preturilor destul de moderata".

Ruttenstorfer a mai spus ca se intilneste cu premierul in fiecare saptamina, pentru a discuta despre politica de preturi.

Seful Petrom a declarat ca cele doua ieftiniri din ultima saptamina, survenite dupa reactiile negative ale presedintelui Traian Basescu, nu au avut nimic de-a face cu aceste iesiri ale presedintelui.