84 % dintre copiii nostri folosesc zilnic calculatorul. 71% dintre ei il folosesc pentru muzica, jocuri si filme. Iata numai doua dintre rezultatele importante obtinute in urma unui studiu despre alfabetizarea IT realizat de ECDL ROMANIA in scoli.

La chestionar au raspuns peste 500 de copii, cu varste cuprinse intre 8 si 14 ani, din 7 scoli bucurestene. Studiul s-a desfasurat in perioada mai-iunie 2005.

Miercuri, 14 septembrie 2005, la Teatrul Tandarica, in prezenta copiilor, a profesorilor si inspectorilor scolari, a presei, ECDL ROMANIA a prezentat rezultatele studiului „Copiii si calculatorul" - o premiera pentru Romania.

Pe esantionul bucurestean am constatat cateva diferente evidente fata de rezultatele studiilor internationale, diferente pe care le puteti gasi in documentele anexate acestui comunicat. De asemenea, copiii au fost rugati sa deseneze, sa-si imagineze un utilizator de computer, desene care au fost analizate de un psiholog specializat.

„Am facut acest studiu pentru ca ne intereseaza, in primul rand educatia celor care, maine, poimaine, vor intra pe piata muncii. Sa vedem cat de pregatiti suntem sa facem acest lucru.

Am considerat oportuna realizarea acestui studiu, nu doar pentru ca este o premiera, ci mai ales pentru a afla care este gradul de alfabetizare IT in scolile din Romania", afirma dl. Matei Dimitriu, director general ECDL ROMANIA.

„Am sprijinit aceasta oferta ECDL de a deschide centre de testare si pregatire in utilizarea computerului in scoli ca pe o initiativa mai mult decat binevenita", a declarat dna.

Brandusa Bogdan, inspector de informatica la Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti, care a mai spus ca trebuie sa aliniem si standardele romanesti de pregatire IT cu cele occidentale. Dna.

Brandusa Bogdan e de parere ca initierea in utilizarea computerului trebuie facuta de la varste fragede, astfel incat jocul pe calculator sa devina o optiune, nu doar o necesitate.

Evenimentul s-a incheiat prin vizitarea expozitiei la care au participat cele mai interesante, amuzante si relevante desene ale copiilor.