Fostul ministru de Finante, Ionut Popescu, actual director editorial la revista "Capital" considera ca majorarea taxei pe valoarea adaugata este o masura necesara pentru economia romaneasca. Popescu a facut aceste declaratii la emisunea "Suta la suta", realizata de Robert Turcescu la Realitatea TV.

"Putem sa luam masuri corecte din punct de vedere economic, mai dureroase, dar care isi dovedesc mai tarziu eficacitatea, iar marirea TVA -ului era o astfel de masura", a concluzionat Popescu. El a apreciat, totodata, ca mentinerea cotei unice de impozitare va avea efecte pozitive asupra economiei romanesti.

El a mai spus ca sunt false acuzatiile facute de premierul Tariceanu referitoare la activitatea pe care a depus-o in timpul mandatului sau. Astfel, Popescu a precizat ca a tinut in permanenta legatura cu directorii si cu secretarii de stat din Minister, si a avut discutii cu comisarul european pentru politici fiscale.

"Nu mi-am dat demisia cand stategia fiscala nu a fost aprobata in Guvern, pentru ca erau tot felul de interpretari. Exista riscul ca gestul meu sa fie pus in conexiune cu demisia Monei Musca", a adaugat Ionut Popescu. De altfel, el a mentionat ca era perceput ca "fiind omul presedintelui Basescu sau chiar omul lui Teodor Stolojan".