Contributiile pentru asigurarile sociale vor fi reduse anul viitor cu doua puncte procentuale, exclusiv din cota platita de angajatori, a declarat ministrul Finantelor Publice, Sebastian Vladescu.

In prezent, totalul CAS reprezinta 49,5%, din care 32,5% din fondul de salarii in cazul firmelor si 17% pentru salariati.

Ministrul Finantelor a afirmat, recent, ca diminuarea contributiilor pentru firme vizeaza incurajarea introducerii in zona fiscala a unei cote cat mai mari din forta de munca, dupa ce salariatii au beneficiat deja de un supliment de venit, prin introducerea cotei unice de 16%, la inceputul acestui an.

Vladescu a anuntat ca sigura mentinerea cotei de 19% la TVA si de 16% la cota unica, aplicata atat pentru profit, cat si pentru majoritatea tipurilor de venituri.

Pe de alta parte, reprezentantii Ministerului Finantelor elaboreaza o serie de masuri in vederea suplimentarii veniturilor bugetare: ajorarea veniturilor din accize, reglementarea antrepozitelor fiscale din domeniul petrolier si un control mai strict al acestora.