In Camera Deputatilor proiectul de modificare a Regulamentului a fost trimis, joi, la Comisia juridica spre avizare constitutionala, la propunerea deputatilor din opozitie.

Luati prin surprindere, deputatii puterii il acuza pe Adrian Nastase de fraudarea votului din Camera privind proiectul de regulament al institutiei. Nastase spune ca a respectat procedurile Parlamentare.

In acelasi timp in PNL se discuta deja de sanctiuni pentru ca deputatii ar fi intarziat la dezbateri.

Puterea se justifica spunand ca voturile au fost numarate incorect. Deputatii puterii care spun ca erau cu 12 mai multi decat cei ai opozitiei il acuza pe presedintele Adrian Nastase de fraudarea votului, ca ar fi impiedicat alti deputati ai puterii sa intre in sala si ca nu au fost contabilizate abtinerile. De asemenea el a suspendat sedinta in ciuda protestelor puterii.

Titu Gheorghioff - PNL este suparat pe Adrian Nastase pentru ca a solicitat inchiderea usilor, colegii sai ramanand pe holurile Palatului Parlamentului. 'Nici un presedinte de Camere din legislaturile trecute nu a solicitat acest lucru', a spus Gheorghioff.

Deputatii PNL, PD, UDMR si PC au declarat in cadrul unei conferinte de presa ca in sedinta de joi presedintele Camerei, Adrian Nastase a taraganat lucrarile si votul final incalcand grav regulamentul.

Deputatul PD Cristian Radulescu a spus ca 's-a dat la oase in cel mai golanesc mod posibil. Nu ne asteptam de la Adrian Nastase sa incalce regulamentul in asemenea mod. S-a trecut cu nonsalanta peste toate procedurile Camerei'.

Liderul grupului liberal, Crin Antonescu, a declarat ca au fost incalcate reglementari ale forului privind numararea si contabilizarea voturilor.

'Trimiterea la Comisia Juridica a proiectului de modificare a regulamentului Camerei s-a facut intr-un mod fara precedent in cazuistica parlamentara', a spus Antonescu.

Bogdan Pascu din Partidul Conservator este de parere ca actualul regulament este plin de chichite care permit interpretarea anumitor proceduri si permit un anumit comportament al conducerii Camerei.

PRM considera ca procedura a fost perfect legala.

Comisia Juridica a Camerei Deputatilor urmeaza sa ia in discutie tot azi proiectul de modificare a regulamentului.

Astazi era termenul limita stabilit de Coalitie pentru schimbarea presedintilor celor doua Camere.