Presedintele Partidului Conservator (PC), Dan Voiculescu, a declarat, joi, intr-o conferinta de presa, ca il banuieste pe presedintele Traian Basescu de demagogie politica pentru ca a incercat sa castige capital politic pe votul uninominal si Parlamentului unicameral, teme initiate de formatiunea sa

"Noi consideram ca atitudinea presedintelui Basescu da dovada de demagogie politica, pentru ca aceasta problema nu e o noutate", a precizat Voiculescu, mentionand ca formatiunea pe care o prezideaza a ridicat problema implementarii votului uninominal si a Parlamentului unicameral inca de la inceputul anului 2003.

"Il banuim de faptul ca incearca sa castige capital politic pe o tema dezbatuta si redezbatuta de catre parlamentari si de catre partidele politice. Deci il banuim de demagogie politica", a subliniat liderul conservatorilor, adaugand ca, in conformitate cu dictionarul, "atunci cand doresti sa captezi interesul maselor printr-o manevra, se cheama demagogie".

"Daca era un om politic corect, in momentul in care noi am ridicat problema si am prezentat 140.000 de semnaturi pentru aceasta problema, trebuia sa aiba o reactie clara. Dansul a preferat sa taca si acum sa vina cu marea bomba de la New York. Nu e nici o bomba, pentru ca noi avem doi ani de cand am propus aceste lucruri", a mai aratat Voiculescu.